Fericirea reprezintă baza fundamentală a unei vieți în care spiritualitatea și realitatea se îmbină într-un mod benefic pentru minte și corp. Persoanele fericite au o putere lăuntrică fascinantă, sursă a unor imbolduri inexplicabile de a trece peste absolut orice problemă, într-o manieră ce pare, la prima vedere, atât de simplu de realizat. Ne putem schimba radical viețile, atunci când începem să căutăm fericirea?

Se poate atinge această stare printr-un proces complex, bazat pe vindecarea răni spirituale și acceptarea adevărului? Putem miza pe fericire chiar și în cele mai sumbre momente ale existenței noastre? Cei cinci autori de mai jos au abordat tema fericirii în moduri extrem de interesate. Iată care sunt aceștia:

1. Dr. Andrew Weil – Fericire spontană

Bazându-se pe integrarea psihologiei orientale în cea occidentală, Dr. Andrew Well propune o reinterpretare a conceptului de “fericire”. Această abordare gravitează în jurul ideii conform căreia fericirea poate fi inhibată de stări emoționale negative și obișnuințe mentale contraproductive, favorabile pentru dezvoltarea depresiei și a episoadelor de anxietate. În această carte, găsirea fericirii apare sub forma unei varietăți de metode validate științific, ce pot contracara toate emoțiile negative pe care un individ le experimentează.

2. Zig Ziglar – Motive pentru a zâmbi

Zig Ziglar ne arată modalitățile simple prin care umorul, înțelepciunea și răbdarea pot fi aliații noștri de încredere, în perceperea nealterată a propriei existențe. Conform autorului, fericirea se ascunde în spatele seninătății cu care privim realitatea din jur. În paginile cărții Motive pentru a zâmbi, Zig Ziglar împărtășește cu cititorii atât fragmente esențiale din propria sa existență, cât și întâmplări trăite de alte persoane, construind o sumă de exemple din realitate, menite să arate cea mai simplă cale spre fericire. “Nu conteaza nici de unde începi și nici măcar evenimentele prin care treci în drumul tău. Important este să perseverezi și să nu încetezi niciodată să ai încredere în tine.”

3. Alan Watts – Ce înseamnă fericirea

Publicată pentru prima dată în 1940, cartea “Ce înseamnă fericirea” a lui Alan Watts este una dintre scrierile-cult din literatura pentru dezvoltare personală. Autorul descrie o serie de variante concrete prin care oamenii pot fi fericiți, precum și motivele pentru care încercarea lor de a găsi fericirea eșuează de foarte multe ori. Conform lui Alan Watts, atunci când oamenii sunt nefericiți, haosul se instaurează în societate. Una dintre principalele idei ale acestei cărți subliniază importanța libertății propriului spirit, ca premisă vitală în dobândirea fericirii. “Alan Watts vorbește despre întoarcerea la rădăcini și contopirea cu natura, pentru ca de acolo să începi să te regăsești” – The Buddhist Review

4. Eckhart Tolle – Un pământ nou. Trezirea conștiinței umane

Eckhart Tolle este unul dintre cei mai influenți lideri spirituali ai erei noastre.În paginile acestei cărți, milioane de cititori din întreaga lume au descoperit calea spre fericire, prin schimbări simple de paradigmă, produse la nivelul modului lor de fi. Autorul susține faptul că fericirea personală poate fi atinsă doar atunci când conștiința umană înflorește prin diminuarea propriului ego. Tolle explică amănunțit modul prin care atașamentul nostru față de ego determină disfuncții ce produc mânie, gelozie și nefericire, arătându-ne totodată cum să trezim în noi o conștiință cu totul nouă, baza pentru o existență cu adevărat împlinită.

5. Dr. Maxwell Maltz – Psiho-cibernetica

Dr. Maxwell Maltz a fost primul cercetător care a demonstrat modul prin care percepția față de sine a unui individ poate exercitat un control fundamental asupra abilităților acestuia de a-și îndeplini scopurile. “Psiho-cibernetica” este un bestseller ce a determinat schimbări vitale în viețile a peste 30 de milioane de cititori, oferind soluții privind îmbunătățirea imaginii de sine: vizualizare, repetiție mentală, relaxare etc Citind această carte, îți poți schimba și tu modul prin care gândești, comunici și acționezi.

Fericirea nu poate fi obținută decât atunci când ești dispus să înlocuiești stările mentale neproductive cu o percepție nealterată asupra realității, pe fondul unor exerciții menite să îți îmbunătățească imaginea de sine. Intră chiar acum în categoria Dezvoltare personala pentru a descoperi și alte cărți ce te pot ajuta să atingi cel mai înalt nivel de fericire personală!