Sursă foto: Pexels.com

Trăim într-o lume în care informația circulă cu viteza luminii, fapt ce i-a transformat pe mulți dintre noi în ființe total nerăbdătoare. Răbdarea, mai mult ca niciodată, poate fi considerată astăzi o virtute sau chiar un “muschi” ce poate fi antrenat de la zi la zi. Cum? Prin citit. Iată șapte dintre atuurile cititului…

Cititul îți oferă șansa sigură de a fi mai deștept

Este unul dintre cele mai bune moduri prin care poți acumula noțiuni noi, fapt ce contribuie la formarea ta intelectuală. Cultura generală și inteligența nu sunt concepte sinonime, însă primul îl poate susține cu fermitate pe cel din urmă, alături de o sumă întreaga de alte “bile albe” ale unui om inteligent: carismă, umor, retorică, prezență, putere de argumentare etc

Cititul te apropie de oameni cu aceeași pasiune

Chimia dintre două persoane se construiește pe numitori comuni, cu care cele două părți rezonează din plin. La fel ca filmele, serialele, sporturile și alte hobby-uri, cititul poate fi o punte puternică de legătură dintre doi oameni. Există cercuri literare, târguri de carte, întâlniri ale pasionaților de literatură SF sau poezie, locuri în care cei cărora le place să citească vin, se cunosc, leagă prietenii.

Cititul îți permite să câștigi argumente

De ce este bine să citești? Pentru că, dacă o faci, vei ști mai multe lucruri. Iar dacă vei ști mai multe lucruri, vei putea avea dreptate mult mai ușor într-o polemică. Este mult mai simplu să câștigi o dispută atunci când faptele sunt de partea ta, fie că le-ai citit într-un articol, fie că le-ai aflat din ultima carte pe care ai cumpărat-o. Părerile construite pe emoții sau subiectivism pot fi sufocate cu ușurință de un discurs coerent, bazat pe informații ușor de verificat, venite din surse sigure: cărțile.

Cititul este mai mult decât accesibil

În Evul Mediu, cărțile erau o resursă extrem de rară. Călugării erau printre puținii oameni care aveau acces la acestea, fiind și cei care le traduceau și multiplicau ulterior, în procese greoaie de editare. Timpul a trecut, iar cărțile au devenit astăzi un bun la care poți avea acces rapid. Nici nu trebuie să ajungi într-o librărie pentru a-ți aduce la zi provizia de cărți. Cu doar câteva click-uri, comanzi online de pe curteaveche.ro cele mai potrivite cărți pentru timpul tău liber!

Cititul – cel mai bun prieten al propriului vocabular

Citind, afli o mulțime de cuvinte noi, pe care le vei utiliza apoi în discuțiile tale cu alți oameni. Chiar dacă nu o faci intenționat, discursul tău capătă o cursivitate benefică și, la o adică, poate fi privită ca un argument de sine stătător, în cazul unei polemici. Este important de precizat faptul că cititul se poate dovedi vital în cazul scriitorilor, oferindu-le premisele unei libertăți mai bune de mișcare, atunci când descriu o stare, un fapt, sau o relație dintre două persoane.

Cititul omoară timpii morți ai unei zile

De ce este bine să citești? Pentru că ai la îndemână un instrument perfect pentru momentele din metrou, atunci când aștepți să ajungi la destinație. Chiar dacă poți merge și pe varianta mobilului, cititul îți poate oferi, în fiecare zi de lucru și la aceleași ore, toate beneficiile despre care am vorbit mai sus. Mai mult decât atât, este un mod util prin care poți alunga plictiseala sau senzația de claustrare, atunci când metroul este plin până la refuz.

Cititul este cât se poate de ofertant

Fiecare cititor cu pasiunea lui! Beletristică, economie, parenting, business, gastronomie și lista poate continua! Indiferent de domeniul pe care îl găsești fascinant, ai la îndemână o listă întreagă de autori, așa că intră chiar acum pe site, parcurge întregul index de la A la Z și pune apoi în coșul de cumpărături toate cărțile pe care vrei să la citești în perioada următoare.

Iată de ce este bine să citești! Ai atât de multe cărți la dispoziție, încât este și păcat să înclini în fiecare zi balanța în favoarea rețelelor de socializare și a serialelor de pe net! Acordă o șansa cititului, iar această pasiune te va recompensa înzecit!