Curtea Veche Publishing vă așteaptă la Bookfest Tîrgu-Mureș ca să aflați cum arată cealalată parte a poveștii. Sâmbătă, 21 septembrie 2019, de la ora 13:00, Traian Berbeceanu își lansează bestsellerul „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, ce cuprinde memoriile recente ale unui polițist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România. Din funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a trăit evenimente care merită consemnate de istoria contemporană și care constituie o mărturie asumată în totalitate de către autor.

Evenimentul va avea loc la Teatrul Național Tîrgu-Mureș. Acesta va fi urmat de o sesiune de autografe alături de un al renumit polițist și autor – Marian Godină. Intrarea va fi liberă.

„Între coperțile acestei cărți vă sunt dezvăluite modalitățile perfide și ilegale prin care reprezentanți ai unor instituții judiciare și-au dat mâna cu lideri ai crimei organizate, sprijiniți fiind de lucrători ai serviciilor de informații, urmărind inculparea mea cu orice preț pentru fapte imaginare și înlăturarea mea de la conducerea Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. Toate aceste acțiuni au fost generate de teama că, împreună cu echipa mea, obținusem probe care ar fi putut conduce la demararea unor dosare penale pe numele unora dintre ei, la redeschiderea unor cauze în care fuseseră anterior cercetați ori la inițierea unor cercetări disciplinare”, spune Traian Berbeceanu despre volum.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care are competenţă în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu, din anul 2005 până în 2011. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de fier vechi din judeţul Hunedoara, denumită „Hidra”. Un număr de 49 de persoane au fost atunci trimise în judecată pentru activităţi de furt de fier vechi în valoare de milioane de euro din zona industrială a municipiului Hunedoara. De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat în fiecare an primul loc pe ţară în competiţia cu structurile similare. Supranumit „Comisarul Cattani”, Berbeceanu este unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din România, recunoscut pentru integritate și eficiență.

„Cartea lui Traian Berbeceanu, pe care v-o recomand din toată inima, după ce o veți citi, veți înțelege cu ce se ocupă un polițist adevărat, ce cazuri rezolvă, cum le rezolvă și la ce nivel se implică, pentru a sfârși mai apoi arestat și cu o carieră ruinată de niște ticăloși care, cel mai probabil, după ce au fost condamnați la închisoare cu condamnare în primă instanță, vor scăpa din cauza deciziei CCR, prin aceea că faptele lor se vor prescrie până la rejudecare. Și mai important, veți înțelege cum arată profilul unui adevărat ministru de interne.”, a declarat Marian Godină despre carte pe pagina lui de Facebook.

Îi veți putea cunoaște atât pe Traian Berbeceanu cât și pe Marian Godină în cadrul unei sesiuni de autografe comune care va începe la ora 14:00. Cartea lui Marian Godină, „Flash-uri din sens opus”, este volumul său de debut, prin care trece de la uniformă la condei, devenind autor cu acte în regulă. O carte actuală și amuzantă: momente din viaţa de zi cu zi în care deseori te regăsești, povestiri cu tâlc, personaje savuroase și memorabile întâlnite în trafic, limbaj autentic presărat cu (auto)ironie și umor cât cuprinde.

Volumele „Radiografia unei mârșăvii judiciare” și „Flash-uri din sens opus” vor putea fi achiziționate în cadrul Salonului de Carte Bookfest Tîrgu-Mureș, ori de pe curteaveche.ro.
Partener monitorizare presă: Klarmedia