Doi autori Curtea Veche Publishing vor participa în weekend-ul viitor la TEDx Cluj, care are ca temă „What If”. Carl Honoré și Iren Máté  vor vorbi în fața publicului sâmbătă, 29 iunie, la BT Arena.

 Iren Máté a crescut cu disciplina impusă de sportul de performanță și precizia numerelor. Atracția pentru deducție și pragmatism a adus-o în 1987 la Institutul de Matematică din București. În 1990, simte că libertatea este lucrul cel mai de preț pentru ființa umană, dar își dă repede seama că puțini oameni din jurul ei au cunoștințele necesare pentru a profita de această libertate. Așa că fondează Curtea Veche Publishing. Este convinsă că o editură se poate face cu o singură carte, o anume carte. Dar la fel de convinsă este că un om se construiește cu mai multe cărți. De aceea, pune și bazele Asociației Curtea Veche. Prin intermediul acesteia, copiii din România beneficiază de cărți gratuite, de întâlniri și discuții directe despre importanța lecturii.

În 2018 a publicat volumul „Es Mal Pas”, o poveste care străbate succint șase generații de femei și patru de bărbați. Es Mal Pas a fost nominalizat pentru Debut la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Carl Honoré este un jurnalist canadian stabilit în Londra. A studiat limba italiană și istoria la Universitatea din Edinburgh. După terminarea studiilor universitare a lucrat ca asistent social cu copii ai străzii din Brazilia. A scris articole și reportaje pentru The Economist, The Observer, Miami Herald, Time, National Post, Houston Chronicle și alte publicații din Europa, Canada și America de Sud. După zece ani de activitate editorială intensă, a avut o revelație: pentru o viață mai împlinită și cu mai multe satisfacții, trebuie să încetinim ritmul. Această idee s‑a concretizat într‑o serie de cărți și conferințe de mare succes în întreaga lume. În scurt timp a devenit guru și ambasador al mișcării Slow.

Honoré îi învață pe oameni despre efectele negative ale accelerării ritmului și le prezintă avantajele unei vieți mai relaxate.

Cărțile sale au fost traduse în 34 de limbi. În limba română, la Curtea Veche Publishing, a apărut Elogiu Lentorii și Bolder. Cum să profiți de o viață mai lungă (2019).