În perioada 29 mai – 2 iunie, Curtea Veche Publishing și-a dat din nou întâlnire cu cititorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIV-a. Lansărilor, sesiunilor de autografe și întâlnirilor cu autorii s-au alăturat ofertelor de 2+1 cadou la toate cărțile sau 25% discount la orice volum.

 

Top 10 preferințe ale cititorilor de Curtea Veche

1. „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa de Klaus Iohannis, care și-a lansat cea de-a treia carte în prima zi a salonului de carte. Un volum pentru oricine dorește să devină un cetățean european implicat. O carte care invită la dezbatere, la analiză și cunoaștere.

2. Ultimul volum din colecția Regii și Reginele Noastre, „Carol al II-lea. Un rege român sub povara epocii sale” de Adrian Cioroianu și Eduard Matei, cu ilustrații de Yanna Zosmer. Povestea unui prinț sclipitor, de la care s-au așteptat atâtea, și a unui Rege care a reușit, atât cât i-a stat în putință, să se ridice la înălțimea acelor așteptări.

3. Cea mai recentă carte a lui Brené Brown, „Îndrăznește să conduci”. Un volum ce listează multe principii esențiale pentru leadership-ul curajos și o carte îndrăzneață tocmai pentru că autoarea își dezvăluie propriile slăbiciuni.

4 și 5. Cele mai noi cărți pentru copii din colecția „Poveștile Cristinei”Țup și pădurea încremenită” de Alex Donovici (cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa), respectiv „Întâmplări vindecătoare” de Cristina și Alex Donovici (ilustrată de Cristiana Radu). Al treilea volum din seria Țup surprinde personajele îndrăgite ale seriei într-o ipostază mai puțin fericită, căzute sub vraja jocurilor pe calculator și a „țipsurilor”. Iar poveștile cuprinse în „Întâmplări vindecătoare” sunt o invitație de a intra într-o lume miraculoasă, populată de șoricei năstruşnici, ciupercuțe poznașe, dovlecei vorbitori sau sirene jucăușe de la care copiii au mereu o lecție de învăţat.

6. „Fericirea e un ac de siguranță” de Răzvan Exarhu, bestseller-ul care de la lansare a bătut cele mai multe recorduri: de la cea mai roz carte și până la cele mai multe ace de siguranță primite la lansări, de la cele mai multe declarații de dragoste online despre o carte, până la cele mai multe hohote de râs provocate în public.

7. Bestseller-ul internațional „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki. În cartea sa de căpătâi susține că sistemul de învățământ te învață prea puține lucruri despre bani și că adevărata educație financiară pornește de la părinți.

8. Tot la categoria bestseller se află cea mai populară carte a lui Brené Brown, „Curajul de a fi vulnerabil”, în care vulnerabilitatea nu mai este privită doar ca o conștientizare a victoriei sau a înfrângerii, ci ca o înțelegere a faptului că ambele sunt necesare.

9. „Let’s Do It, Romania! Cum am mobilizat 1,8 milioane de oameni să curețe România”. Cartea, care este alcătuită după un concept editorial al jurnalistei Anca Vancu, demonstrează cum fiecare dintre noi poate schimba ceva în jur; despre putere, curaj, ambiție și ce înseamnă să fii un bun exemplu pentru ceilalți.

10. „Expres”, un volum de proză documentară de Mihnea Mihalache-Fiastru, în care veți descoperi tot felul de culturi și subculturi dispărute: dictatori și traficanți de droguri, lupte de câini și hoți de mașini, politicieni corupți și biletari ieșiți din circuit ș.a.m.d.