Cea de-a treia carte a Preşedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apăruta recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansata la Ploieşti marţi, 14 mai 2019. Volumul este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei si a principalelor provocări pe care le înfruntă in prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România in contextul apartenentei la proiectul comunitar.

„EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” este o invitaţie la dezbatere, la analiza si cunoaştere, astfel încât sa le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care sa le contureze o poziţie articulata fata de Uniune si fata de viitorul ei.

Lansarea face parte dintr-o serie de întâlnire cu cititorii in întreaga tara, in unele dintre cele mai importante instituţii culturale si educaţionale. In Ploieşti, volumul va fi lansat la Casa de Cultura a Sindicatelor. Accesul la eveniment se face pe baza de invitaţie.

Pentru acreditările de presa va rugam sa trimiteţi următoarele date către adresa pr@curteaveche.ro: nume si prenume, publicaţie/post radio/post TV, CNP, număr telefon, adresa e-mail.

Cartea Preşedintelui Klaus Iohannis este un gest necesar in anul in care România a preluat preşedinția Consiliului Uniunii, precum si in contextul unei Europe determinate sa devina din ce in ce mai conştientă de rolurile sale strategice ca urmare a frământărilor care ii pun la încercare din interior idealul de unitate.

Desi toată lumea ştie cate ceva despre Uniunea Europeana, cartea acoperă nevoia unui ghid structurat, echilibrat si concis, care sa răspundă într-o maniera accesibila unui întreg spectru de întrebări si care sa abordeze de la cele mai simple noţiuni si informaţii istorice despre proiectul comunitar, pana la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implica in prezent punerea in act a idealurilor sale.

„Am încercat sa prezint, într-o maniera accesibila, principalele mecanisme, valori si teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise si răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupa un număr mare de cetăţeni si care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat sa ofer răspunsuri in aceasta carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorica de a aparţine spaţiului comunitar si se încheie cu modul in care ne proiectam prezenta in Uniune, in viitoarea perioada. De asemenea, ele au la baza convingerea ca este de datoria politicienilor sa informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare al mecanismelor politice si despre marile teme care solicita, astăzi, atenţia lumii întregi”, afirma Klaus Iohannis in introducerea cărţii.

Soluţia istorica gândita sa previna distrugeri similare celor din Al Doilea Război Mondial şi-a dovedit valabilitatea timp de aproape şapte decenii. La moment de răscruce, Klaus Iohannis explica valorile care definesc Uniunea Europeana si care au dus la cea mai lunga perioada de pace din istoria continentului, importanta Flancului Estic, dar si ce implica pentru România apartenenta la proiectul comunitar, într-o pledoarie convingătoare pentru spirit civic si responsabilitate. Astfel, cartea urmăreşte o mai buna înţelegere a proiectului european de către cetăţeni, prin prezentarea unor teme si concepte de baza pentru politica europeana, descrieri, argumente si explicaţii legate de UE si rolurile acesteia.

„EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” de Klaus Iohannis va putea fi achiziţionată in cadrul evenimentului sau de pe curteaveche.ro.

Citiţi un fragment AICI: http://bit.ly/2OTcVCN

Partener monitorizare presa: Klarmedia