„EU.RO. Europe, an Open Dialogue, ediția în engleză a celei de-a treia cărți a Președintelui Klaus Iohannis, va fi lansată pe piață de către Curtea Veche Publishing, joi, 9 mai, cu ocazia celebrării Zilei Europei. De asemenea, volumul va apărea pentru a marca cel mai important eveniment al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Summitul Liderilor Uniunii Europene de la Sibiu.

 

În contextul în care la summit-ul de la Sibiu se vor reuni liderii ţărilor din UE pentru a stabili priorităţile blocului european pentru următorii cinci ani, „EU.RO. Europe, an Open Dialogue” continuă dezbaterea privind prioritățile UE și rolul pe care îl joacă România în acest mecanism, precum și avantajele conferite de aderarea la marea familie europeană.

 

„Uniunea Europeană este un proiect comunitar fără precedent, apărut într-un moment istoric deosebit de tulbure. Prin modul de dezvoltare în timp, prin curajul care a stat la baza punerii fundației și prin efectele pe care le-a generat asupra vieții unor generații întregi de cetățeni, acest tip de construcție nu are echivalent. Originea Uniunii a presupus o decizie temerară, generată, la rândul ei, de o realitate fără precedent: dezastrul unui război mondial care a lăsat o lume în ruine și care a pus omenirea față în față cu capacitatea de distrugere catastrofală. (…) Dintr-un astfel de proiect, care a înlocuit agresivitatea cu buna înțelegere, competiția cu colaborarea și mefiența cu încrederea reciprocă, a apărut prima formă de cooperare care a stat la baza Uniunii Europene, așa cum o cunoaștem acum.” – precizează Președintele Klaus Iohannis în cartea sa.

 

Cartea Președintelui Klaus Iohannis este un ghid structurat, echilibrat și concis, și asemenea volumului în limba română, ediția în limba engleză răspunde într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări și abordeazã de la cele mai simple noțiuni și informații istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale.

 

„EU.RO. Europe, an Open Dialogue” de Klaus Iohannis poate fi comandată de pe curteaveche.ro la preţul de 80 lei.

 

Ediția în limba română, „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, poate fi și ea comandată tot de curteaveche.ro, la prețul de 59 lei.

 

Partener monitorizare presă: Klarmedia