La inceput de martie Curtea Veche Publishing si Laura Cosoi va invita sa descoperiti o altfel de carte bucate si sa invatati ca „fericirea e o datorie a fiecareia dintre noi”, in cuvintele autoarei. Forma gustului. Retete din interior spre exterior imbina retete usor de preparat, ce contin ingrediente alese cu grija, cu un joc al formelor si o calatorie a descoperirii de sine prin fotografii realizate de Alex Galmeanu.

O carte conceputa pentru a transforma hrana intr-o celebrare a bucuriei de a trai, dar si de a respecta nevoile organismului si de a-l fortifica. Cu o introducere de 30 de pagini in care autoarea rememoreaza cateva episoade care i-au imbunatatit relatia cu hrana si au ajutat-o sa-si croiasca drumul catre descoperirea de sine, Laura Cosoi isi propune sa dea o noua dimensiune meselor, incat sa reflecte conceptiile, experientele si stilul sau de viata. Introducerea este completata de fotografii alb-negru realizate de Alex Galmeanu. Optzeci de retete care acopera toate momentele culinare (salate, supe, feluri principale, deserturi si bauturi), rapide si usor de preparat (nu mai mult de 30 de minute), care contin ingrediente selectionate cu mare grija: putin sau deloc procesate, fara aditivi, echilibrate nutritiv si caloric.

„Mai mult decat o carte de bucate, am scris o marturisire: ma dezvalui printre secretele care fac din hrana un ingredient al schimbarii profunde. Inspira-te din drumul lung pe care l-am strabatut in cautarea celei care sunt astazi ca sa afli cum iti poti modela si tu forma gustului: cultiva echilibrul si prezenta constienta inainte ca problemele emotionale sa ajunga in farfurie, gusta din bucuriile recunostintei si nu uita, din cand in cand, sa iti inviti sufletul la cina”, spune Laura Cosoi.

Prima sa carte de gatit, Ramai la masa?”, aparuta tot la Curtea Veche Publishing, a fost bestseller la categoria culinara si a castigat premiul Gourmand World Cookbook Awards 2014: Best TV Chef Book – Europe.

Forma gustului. Retete din interior spre exteriorde Laura Cosoi este disponibila pe curteaveche.ro si in librarii la pretul de 64 lei.