Una dintre cele mai importante calități ale unei persoane de neuitat este abilitatea de a rezolva conflicte. La locul de muncă ea este absolut esențială. Deși soluționarea conflictelor poate părea o activitate neplăcută, poate fi de fapt unul dintre aspectele team building‑ului care oferă cea mai mare satisfacție.

Când vi se solicită să fiți mediatorul sau supervizorul unui conflict, ar fi bine să țineți cont de următoarele recomandări:

Stabiliți conexiuni. Pentru început, ajutați‑i pe membrii echipei să se relaxeze. Încercați să le reduceți anxietatea. O modalitate este aceea de a face aprecieri oneste, aducând în sprijin dovezi.

Referiți‑vă la circumstanță. Încercați să puneți accentul pe situație, nu pe persoane. Trebuie să‑i informați pe membrii echipei despre ceea ce știți deja despre problemă și să le acordați șansa de a explica ce s‑a întâmplat. Dacă reduceți atitudinea defensivă și nu vă grăbiți să trageți concluzii, vor ieși la suprafață diferite perspective și poate fi identificată cauza de bază a problemei, care apoi va fi rezolvată.

Liniștiți‑i pe membrii echipei și încurajați performanța. Persoanelor care au probleme trebuie să li se spună că acest lucru în sine nu înseamnă că au acționat greșit. Membrilor echipei trebuie să li se dea asigurări în privința valorii și a importanței lor și, de asemenea, în privința ajutorului și a susținerii din partea dumneavoastră.

Atunci când este necesar, schimbați rolul pe care îl are un membru al echipei. Uneori, veți descoperi că unul dintre membrii echipei nu este potrivit fie pentru o anumită sarcină, fie ca membru al organizației. Când se întâmplă asta, va trebui să evaluați care sunt adevăratele puncte forte, interese și obiective ale persoanei. Următorul pas poate fi o schimbare a sarcinilor și a responsabilităților ei. În alte cazuri, plecarea angajatului respectiv din organizație poate fi în interesul tuturor.

Aspirația de a deveni o ființă umană de neuitat este mai mult decât un proces intern. Presupune să interacționați și să vă conectați cu alți oameni în fiecare aspect al vieții dumneavoastră. Înseamnă să scoateți la iveală ce au ei mai bun, la fel cum vă străduiți să evidențiați ce aveți dumneavoastră mai bun. Pentru oamenii cu o conduită de mare clasă, succesul altora este egal în importanță cu al lor. Scopul acestui capitol a fost să demonstreze acest lucru și să vă furnizeze instrumentele pentru punerea lui în practică.

Restul depinde de dumneavoastră!