A venit oare vremea ca femeile să își facă bagajele și să pornească spre cel mai apropiat lac sau munte? Un studiu recent arată că femeile care trăiesc înconjurate de natură au parte de o viață mai lungă. Aerul curat și natura scad nivelul de stres și ajută la creșterea numărului de activități sociale și fizice.

Studiul a fost realizat de Harvard T.H.Chan School of Public Health în colaborare cu Spitalul pentru Femei Brigham în decursul a opt ani, pe un eșantion de 108.630 de femei. 8.604 dintre subiecți au decedat înainte de încheierea studiului. Printre factorii pe care i-au luat în considerare oamenii de știință, s-au numărat elemente precum vârsta, statutul soci-economic sau fumatul.

Studiul a arătat ca femeile care locuiau în zonele cele mai îndepăratate de marile aglomerări urbane au avut o rată a mortalității cu 12% mai mică decât cele care se bucurau de mai puțină vegetație.

De asemenea, femeile care locuiau în zone cu vegetație bogată au avut o predispoziție cu 34% mai mică de a muri din cauza problemelor respiratorii, și au înregistrat un risc cu 12% mai mic de a dezvolta cancere.

Cercetătorii cred că aceste rezultate se datorează faptului că femeile care erau înconjurate de natură erau mai ferite de afecțiuni psihologice precum depresia, dar și de efectele dezastroase ale zgomotului intens, poluării aerului și chiar temperaturilor foarte ridicate.

Poate că a venit momentul să te întrebi: „Eu cât timp petrec în natură?”

Roz Townsend

Sursă: www.healthy-holistic-living.com