După o lungă perioadă de stagnare, piaţa de carte din România a înregistrat o uşoară creştere în anul 2018. În topul vânzărilor Curtea Veche Publishing pe acest an se regăsesc titluri de non-fictiune din zona de dezvoltare personală şi profesională.

„După 20 de ani de întâlnire permanentă cu cititorii noştri, titlurile cele mai apreciate de aceştia rămân cele de non-fictiune; oamenii au nevoie de poveştile de succes şi recomandările specialiştilor în psihologie. Sper că anul viitor cele mai căutate cărţi să fie cele pentru copii – ei prin lectură, prin cuvinte, îşi întemeiază lumea, iar cuvintele frumoase sunt în cărţile de poveşti”, a declarat Iren Arsene Mate, Director General Curtea Veche Publishing.

În 2019, pe lângă noile apariţii din cele mai de succes colecţii ale editurii – Carti-Cheie sau Biblioterapia – Curtea Veche Publishing se va concentra pe dezvoltarea segmentelor de cărţi pentru copii şi de beletristica.

Topul general de vânzări:

1. Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman – Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu, după părerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire…

2. Puterea prezentului – Eckhart Tolle – Puterea prezentului cuprinde un sistem de convingeri conform căruia este benefic să trăim ancoraţi în prezent. Filozofia cărţii pledează pentru debarasarea de «corpul-durere», o forţă distructivă pe care o exercita mintea şi ego ul asupra corpului.

3. Tata bogat, tata sărac – Robert T. Kiyosaki – „Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“ (Robert T. Kiyosaki)

4. Secretele succesului – Dale Carnagie – Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obţii ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obţinut“. Dar ce anume îşi doresc oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre o carieră ascendentă, prieteni de încredere, o familie iubitoare, un trai decent… şi altele asemenea.

5. Spovedania unui preot ateu – Ion Aion – O meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a divinului, a credinţei, dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată. Născută dintr-o experienţă directă de viaţă, tragică şi tulburătoare, cartea refuza resemnarea şi postulează o încredere reînnoită în umanitate.

Topul celor mai vânduţi autori străini:

1. Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman
2. Puterea prezentului – Eckhart Tolle
3. Tata bogat, tata sărac – Robert T. Kiyosaki

Topul celor mai vânduţi autori romani:

1. Spovedania unui preot ateu – Ion Aion
2. Jamila Cuisine Vol. ÎI Cele mai iubite reţete – Geanina Staicu-Avram
3. Fericirea e un ac de siguranţă – Răzvan Exarhu

Partener monitorizare presa: Klarmedia