Curtea Veche Publishing are plăcerea să anunțe apariția volumului „Însușiri modificate. Știința și arta meditației” de Daniel Goleman și Richard J. Davidson.

Când funcționează și când nu funcționează meditaţia? Ajută pe toată lumea? Sunt beneficiile sale diferite în funcție de exercițiile făcute? Aceste întrebări, dar și altele de același fel sunt cele care i-au determinat pe Daniel Goleman şi Richard Davidson să scrie cartea de faţă.
Volumul prezintă călătoria spirituală şi profesională a celor doi autori, precum şi sfaturi practice atât pentru cei care vor să înceapă să mediteze, cât şi pentru cei care au încercat deja câteva exerciții sau sunt deja experţi.

Pasionaţi de meditaţie şi admiratori ai lui Dalai Lama, DANIEL GOLEMAN şi RICHARD DAVIDSON sunt consideraţi doi titani ai jurnalismului ştiinţific şi ai cercetării în domeniul neuroştiinţelor. Cărţile lor, bazate pe experienţe personale şi pe o documentare minuţioasă, au fost traduse în lumea întreagă şi au ajuns pe lista de betselleruri New York Times.

În volumul de faţă, cei doi autori şi-au propus să afle răspunsul la o întrebare aparent neobişnuită: „Ce-ar fi dacă ne-am putea antrena mintea, așa cum ne antrenăm corpul?”

Prieteni încă din vremea studenţiei la Harvard, Daniel Goleman şi Richard Davidson şi-au unit eforturile pentru a întocmi un studiu riguros dedicat meditaţiei, precum şi beneficiilor pe care le aduce practicarea responsabilă şi constantă a acestui străvechi exerciţiu spiritual. Pornind de la experienţa personală în ashramuri indiene, meticuloase cercetări de laborator şi o bibliografie extinsă, autorii demontează mituri şi ne explică care sunt efectele benefice pe care meditaţia le are asupra minţii, a sufletului şi a trupului.

DANIEL GOLEMAN este psiholog şi cercetător în domeniul psihologiei clinice şi al ştiinţelor comportamentale, discipline în care şi a obţinut doctoratul la Harvard. Pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer. Dr. Goleman a publicat mai bine de 12 ani articole despre ştiinţele creierului şi științele comportamentale în The New York Times și a editat zeci de cărți de specialitate. Acesta a venit recent în România în cadrul marelui eveniment Brand Minds în calitate de „World’s Top Emotional Intelligence Expert”. Cu această ocazie, Goleman a vorbit despre cea mai recentă carte a sa, scrisă alături de Davidson, dar și despre cărțile anterioare, impactul lor și modul în care ne pot ajuta să ne îmbunătățim viețile.

RICHARD J. DAVIDSON este profesor de psihologie şi psihiatrie la Universitatea din Wisconsin Madison şi este fondatorul Center for Mind and Brain din cadrul Universităţii California Davis. A absolvit Universitatea Harvard, unde a obţinut titlul de doctor în psihologia personalității, psihopatologie şi psihofiziologie.

„Iată o carte care îţi poate schimba viaţa. Daniel Goleman şi Richard Davidson îţi arată nu doar puterea formidabilă pe care o are meditaţia, ci şi cele mai inteligente metode de a o practica pentru a obţine maximum de beneficii. Însuşiri modificate este ghidul tău pentru o viaţă mai ancorată în prezent, mai plină de compasiune şi mai împlinită – cine nu îşi doreşte asta?“
—Arianna Huffington, autoarea bestsellerului Revoluția somnului

„Doi dintre cei mai influenți cercetători din lume au scris cartea supremă despre meditaţie. Bazată pe studii riguroase şi cu adevărat lămuritoare, «Însuşiri modificate» este o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de potenţialul ascuns al minţii umane.“
—Daniel Gilbert, autorul bestsellerului În căutarea fericirii

Romanul este disponibil pe site-ul Curtea Veche Publishing și în librăriile din toată țara la prețul de 42  de lei.

 PARTENER MONITORIZARE PRESĂ: Klarmedia