Artistul vizual Barna Némethi și-a lansat albumul de fotografie „The Marauders of Marrakesh” și la Timișoara, în cadrul unui eveniment desfășurat miercuri, 21 martie 2018, în librăria La Două Bufnițe. La discuția cu publicul timișorean, moderată de Raluca Selejan, a luat parte și Flavius Neamciuc, fotograful oficial Prin Banat.

Albumul publicat de Curtea Veche Publishing reprezintă o viziune on the road a oraşului marocan și surprinde viaţa de zi cu zi a locuitorilor acestuia, drumurile lor zilnice, obiceiurile lor, felul lor de a fi. Autorul albumului, Barna Némethi, unul dintre cei mai talentaţi artişti vizuali şi antreprenori ai industriei creative din România, este regizor, fotograf, graphic designer și director executiv Curtea Veche Publishing. A fondat revista All Hollow și agenția de publicitate Griffon & Swans şi, în prezent, pe lângă numeroasele proiecte creative în care este implicat, coordonează echipa publicației de jurnalism independent de la Brrlog.

Mereu pe drum — pe motocicletă, pe jos, în maşină sau pe bicicletă, într-o continuă mişcare, străbătând circuitele zilnice ale subzistenţei, drumurile care unesc casele, locurile, pieţele, oamenii — aşa apar locuitorii Marrakeshului în fotografiile lui Barna Némethi. La originea mişcării lor nu sunt doar necesităţile imediate ale vieţii, căutarea hranei, acest surogat urban al vânătorii, ci şi căutarea celuilalt, a gândurilor şi a fiinţei sale, a urmelor unei foste comunităţi mistice. Nevoia de a spune sau de a asculta, nevoia de a împărtăşi fărâme de istorie, poveşti, de a le pune în circulaţie şi a nu le lăsa pradă uitării este, poate, adevăratul combustibil al acestei mişcări. Fotografiile din „The Marauders of Marrakesh” surprind nomadismul perpetuu specific vieţii şi poveştile sedimentate la suprafaţa acesteia: povestea Africii, povestea Marrakeshului, poveştile oamenilor. Fiecare fotografie din acest album dezvăluie o unică, stranie istorie a existenţei şi a cuvintelor care îi dau sens, un chip inefabil al realităţii, aşa cum a apărut acolo, atunci.

Albumul „The Marauders of Marrakesh“ este disponibil pe site-ul Curtea Veche Publishing și în librăriile din toată țara la prețul de 70 de lei.