Editare ulterioară:

Suntem nevoiți să anunțăm amânarea pentru o dată ulterioară a lansării din Ploiești a volumului “Povestea Castelului Peleș” de ASR Principele Radu al României, eveniment anunțat inițial pentru marți, 12 septembrie 2017, începând cu ora 14.00, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova.

Ne cerem scuze pentru inconveniențele create prin anularea acestei lansări de carte. Evenimentul urmează să fie reprogramat în perioada următoare.

Mulțumim publicului din Ploiești pentru interesul acordat și apreciem sprijinul organizatorului de pe plan local – Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova.

 

Curtea Veche Publishing și Biblioteca Județeană Nicolae IorgaPloiești vă invită marți, 12 septembrie 2017, începând cu ora 14.00, la evenimentul de lansare a cărții-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Evenimentul va fi găzduit de Biblioteca Județeană Nicolae IorgaPrahova, în sala „Marea Unire”. (strada Erou Sublocotenent Călin Cătălin 1).

Evenimentul va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. În cadrul evenimentului va lua cuvântul doamna lector univ. dr. Marina-Cristiana Rotaru. Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Cartea-album „Povestea castelului Peleş” este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro la prețul de 80 de lei.