Marți, 13 iunie 2017, a avut loc lansarea cărții-album “Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Evenimentul a fost găzduit de Ateneul Român și a avut loc în foaier.

Credit foto: Daniel Angelescu

Evenimentul a avut loc în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României. În cadrul lansării au luat cuvântul domnul Andrei Dimitriu (director general al Filarmonicii „George Enescu“), doamna Georgeta Filitti (istoric), arh. Augustin Ioan și doamna Irén Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing). La sfârșitul prezentării a avut loc și o sesiune de autografe.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Cartea-album “Povestea castelului Peleş” este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro la prețul de 80 de lei.