Curtea Veche Publishing și TIFF vă invită miercuri, 7 iunie 2017, începând cu ora 15.00, la o întâlnire cu autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, carismaticul Răzvan Exarhu, cu ocazia lansării primei sale cărți, “Fericirea e un ac de siguranță, cu ilustrații de Andreea Chirică. Cartea vă va face să râdeți cu lacrimi, dar și să plângeți la câteva rânduri distanță. În cadrul lansării va lua cuvântul și regizorul și producătorul Tudor Giurgiu. Lansarea va avea loc la TIFF Lounge (TIFF Lounge, Piaţa Unirii, Cluj-Napoca).

Veți putea afla că sănătatea e sănătoasă, că “laicul pe Facebook a devenit o formă a credinței”, că șlapul și șaorma cu de toate ar trebui să figureze pe stema României… Cartea cuprinde multe informații utile: când ar trebui să te culci la loc ca să nu dai foc la casă, ce poate fi mai cool decât să fii hipster, de ce iubesc sportul oamenii care fumează mult etc. Veți putea citi și despre o fericire tristă, despre o altfel de Românie, care nu mai există, dar şi despre cum ne pierdem viața încercând să trăim.

„În limbă e plăcerea!” – una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar şi acum autorul unei cărţi cu fericirea în titlu. De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui tandră şi crudă, în acelaşi timp, compune un tablou viu în care se amestecă emoţiile primei zile de şcoală, şlapii târşâiţi ai românilor, relaţia dintre eschimoşi şi raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, urzicile, clişeele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, tradiţiile pierdute, bicicliştii aroganţi, discuţiile cu părinţii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viaţă sănătoasă şi multe alte subiecte care ne umplu vieţile şi conversaţiile, ne indignează şi totodată ne emoţionează.

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai amplu eveniment de gen din România, va avea loc între 2 și 11 iunie, la Cluj-Napoca, și va prezenta 225 de filme – 188 de lungmetraje și 37 de scurtmetraje – venite din 53 de țări. Peste 1200 de invitați români și străini vor fi prezenți la proiecțiile, concertele, atelierele, dezbaterile și lansările din festival. De buna lor desfășurare în cele circa 15 locații se vor asigura, alături de echipa TIFF, peste 400 de voluntari.

Cartea “Fericirea e un ac de siguranță” este disponibilă pe www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara la prețul de 33 de lei.

Partener: Librăriile Cărturești Cluj

Partener monitorizare presă: Klarmedia