Curtea Veche Publishing vă invită sâmbătă, 27 mai 2017, începând cu ora 13.00, la evenimentul de lansare a cărții “Povestea Castelului Peleş” de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. La eveniment vor lua cuvântul, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, Irén Arsene Máté, co-fondatoarea Curtea Veche Publishing, Mircea Hortopan, directorul de Patrimoniu al Muzeului Naţional Peleş şi istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie din Braşov.

Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului de carte Bookfest, la standul Curtea Veche Publishing din pavilionul C2 și va fi urmat de o sesiune de autografe.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Cartea-album “Povestea castelului Peleş” va fi disponibilă în curând pe site-ul editurii www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara.