Curtea Veche Publishing, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și TEDxEroilor vă invită vineri, 7 aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la conferinţa cu titlul Transforming Our Government into a Strategic Innovator, susţinută de Maciej Kisilowski, profesor de drept și de management public la Central European University din Budapesta, specializat în educația executivă a managerilor din afaceri și din administrația publică.

Conferința va marca apariția în România a cărții „Administrategie. Obținerea succesului personal în managementul administrației publice”, scrisă în colaborare cu Codrina Rusu și publicată la Curtea Veche Publishing, un ghid util dedicat managerilor publici care încurajează gândirea strategică, crearea și dezvoltarea de strategii eficiente pentru o administrație publică sănătoasă. Evenimentul din Cluj-Napoca are loc în cadrul unei serii naționale de conferințe.

Evenimentul va fi găzduit de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și va avea loc în sala III/4, etaj 3, corp FSPAC (strada Traian Moșoiu, nr. 71). Gazda evenimentului va fi conf. Bogdana Neamțu, director al Departamentului de Administrație și Management Public din cadrul aceleiași instituții.

„Administrategie” este scrisă în colaborare cu Codrina Rusu, fiind o carte unică prin obiectivul său, acela de a provoca discuții deschise la nivel regional despre managementul public strategic. Publicată deja în Ungaria, Polonia și Ucraina, volumul prezintă într-un mod accesibil setul de instrumente de bază al managementului strategic modern, adaptat la condițiile administrației române. Cartea urmărește crearea unui forum în Europa Centrală și de Est pentru discuții și schimburi de practici manageriale în domeniul public.

 „<<Administrategie>> este o carte vie, surprinzătoare, necesară tuturor celor care lucrează în administraţie sau se pregătesc pentru profesii din domeniul managementului public. Are câteva merite care o fac aproape unică în bibliografia de gen: ia în calcul factorul politic şi influenţa lui în administraţie, combină strălucit arta managementului public cu dezvoltarea organizaţiei, dar nu uită dezvoltarea carierei celor care lucrează în administraţie. Pledează pentru creativitate, este inspiraţională şi oferă analize, dar şi soluţii pentru schimbarea strategică a administraţiei din România. Scrisă într­un ritm alert, cu o sinceritate tulburătoare, <<Administrategie>> a intrat direct în topul preferinţelor mele de lectură din domeniul psihosociologiei organizaţiilor.”

(Prof. univ. dr. Vasile Dâncu, fost ministru al administraţiei şi dezvoltării regionale)

Maciej Kisilowski este profesor de drept și de management public la Central European University din Budapesta. Maciej conduce centrul de cercetare Initiative for Regulatory Innovation care a realizat un studiu cuprinzător al proceselor manageriale în agențiile guvernamentale din Europa Centrală și de Est. El deține un doctorat și un master de la Yale Law School, un MPA în economie și politici publice de la Universitatea Princeton, Facultatea de relații publice și internaționale Woodrow Wilson și de asemenea un MBA cu distincție la INSEAD.

Codrina Rusu este research associate la centrul de cercetare Initiative for Regulatory Innovation. Ea a fost responsabilă de partea română a cercetării utilizate în “Administrategie”. Codrina deține un MBA de la Central European University și a urmat cursurile de licență și de master în management la Universitatea Al. I. Cuza din Iași. În timpul studiilor, ea a obținut mai multe premii și burse pentru rezultatele obținute: bursa Robert Oldham Memorial, grantul CEU Business School, premiul special Adrian Petelean în management. Codrina are o experiență profesională de peste 10 ani în organizații din mai multe domenii. În prezent este analist financiar la o companie multinațională.

Cartea “Administrategie” va fi disponibilă în curând pe site-ul www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara.

Klarmedia, partener monitorizare de presă Curtea Veche Publishing