Ați observat că de cel mai multe ori în momentul în care suntem tensionați sau enervați de o anumită situație ne concentrăm mai mult pe factorul care a declanșat această stare și nu pe  trăirile noastre? De cele mai multe ori încercăm să soluționam problema din exterior fără a pune mare prețuire pe cea din interior, refuzându-ne astfel șansa de a ne cunoaște așa cum suntem realmente.

 

Prin intermediul cărții sale, maestrul de învățături dzogchen, Tenzin Wangyal Rinpoche ne oferă șansa de a ne conecta cu anumite locuri din ființa noastră cu care până în acest moment nu am interacționat întrucât nu le-am înțeles. Cum este posibil acest lucru? Prin intermediul meditației, cu ajutorul acesteia oamenii ajung să își cunoască esența, ceea ce sunt dincolo de aparențele și măștile ce le poartă în fiecare zi.

 

 

Meditața este singura cale prin care noi, oamenii, putem ajunge la refugiul nostru interior și tot ea este una dintre cele mai eficiente metode prin care vom învața cum putem să ne prețuim mintea, trupul și limbajul. În momentul în care ne vom învăța să ne detașăm de toate acele gânduri ce ne invadează spațiul în fiecare zi, vom putea  înlătura suferința din viața noastră și să privim cu serenitate lucrurile. Mintea este responsabilă de crearea acelor povești care ne chinuie zi de zi, prin urmare ea este prima asupra căreia trebuie să acționăm, mintea trebuie golită de toate acele gânduri negative și să ne concentrăm pe ceea ce noi reprezentăm. Cum altfel putem obține acest lucru dacă nu prin intermediul meditației?

Trezirea minții luminoase este o carte despre ceea ce putem descoperi în interiorul nostru, nefiind necesar să achiziționăm nimic altceva din exterior, este pur și simplu o modelare a propriului material. Pentru a putea înțelege ceea ce propune acest titlu avem nevoie doar de două lucruri: de un material asupra căruia să intervenim- interiorul nostru- și calea prin care putem ajunge la acesta-meditația.

 

Cartea semnată de Tenzin Wangyal Rinpoche face parte din colecția METTA la Curtea Veche Publishing, în aceasta înscriindu-se și alte titluri ale autorului “Inimă deschisă, minte deschisă, “Trezirea corpului subtil”. În cadrul aceleiași colecții dedicate spiritualității se înscriu și titlurile semnate de Dalai Lama la Curtea Veche Publishing: “Calea budismului tibetan”, “Emoțiile distructive.

 

Viziunea este mintea.

Mintea este golită.

Vacuitatea este lumina clară.

Lumina clară este uniunea.

Uniunea este măreața beatitudine.

TENZIN WANGYAL RINPOCHE

 

Cartea a fost lansată în luna ianuarie a acestui an și este disponibilă în librăriile din țară și pe site-ul editurii www.curteaveche.ro.