Curtea Veche Publishing lansează volumul “Povești cu gust” de Mircea Radu, primul proiect editorial al cunoscutului om de televiziune, o carte în care bucatele iau gustul poveștilor, iar poveștile pe cel al bucatelor.

Lansarea cărții va avea loc joi, 3 noiembrie 2016, la Librăria Cărturești Carusel (Strada Lipscani 55, București) începând cu ora 18.30. Alături de autor, va lua cuvântul Marina Almășan, realizatoare și producătoare TVR și Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing. Evenimentul va include și o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Autorul își surprinde publicul prin acest volum de rețete și amintiri, construit din texte scurte, în care a adăugat un strop de melancolie, un gram de umor și mult suflet și în care accentul este pus pe întâmplări surprinzătoare din trecutul său. Cartea “Povești cu gust” ne dezvăluie un Mircea Radu așa cum nu îl cunoaștem: un narator desăvârșit care păstrează farmecul rețetelor tradiționale românești și a bucatelor copilăriei.

povesti-cu-gust-de-mircea-radu

“Nu cred că a fost un moment pe care să-l rețin, despre care să spun că a fost ideea de la care a plecat construcția cărții, momentul zero. Știu doar că am povestit odată, la o masă, despre o anumită mâncare și amintirea, ancora în timp, pe care o aveam legată de acel desert. Dar am ținut minte reacția celor care mă ascultau – fetele zâmbeau cu subînțeles iar tipii aveau în priviri ceva din sticlirea ochilor lupului din povestea cu cei trei purceluși – și mi-a placut. Restul e istorie…

Singurul motiv pentru care am scris cartea asta, de fapt, o culegere de texte, proză scurtă, sau spune-i cum îți cade ție bine, este plăcerea. Am scris de plăcere, am fotografiat de plăcere, am mâncat de plăcere. Unii vor fi atenți la rețete, alții la fotografii, unii vor rămâne cu scrierile despre lucruri care mi s-au petrecut sau care erau gata să mi se întâmple dacă viața mea o lua pe un alt drum… Fiecare om care va cumpăra cartea asta va lua ce vrea din ea. E pe alese.”

(Mircea Radu)

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro la prețul de 39 lei și în librăriile din toată țara.

Klarmedia, partener monitorizare de presă Curtea Veche Publishing.