Andrei Codrescu, cunoscutul autor american de origine română, s-a întâlnit cu publicul din București pe 13 și 14 octombrie cu ocazia turneului național de conferințe și dezbateri care a avut loc între 27 septembrie și 14 octombrie. În cadrul întâlnirilor autorul a vorbit, printre altele, despre câteva dintre volumele traduse în limba română la Curtea Veche Publishing.

volume_andrei-codrescu

Credit foto: Dana Dincă

Pe 13 octombrie autorul Andrei Codrescu a participat într-un dialog cu Cosmin Ciotloș, critic literar la Librăria Bizantină, unde s-a discutat atât despre volumele “Lecția de poezie” și “Ghid dada pentru postumani” (Curtea Veche Publishing), cât și despre subiecte actuale ale literaturii. Discuția a fost una liberă, iar publicul a participat de asemenea cu întrebări, care au antrenat dialogul.

andrei-codrescu-si-grigore-arsene

Credit foto: Dana Dincă

andrei-codrescu-si-cosmin-ciotlos

Credit foto: Dana Dincă

Credit foto: Dana Dincă

Credit foto: Dana Dincă

hotel-cismigiu

Credit foto: Dana Dincă

Pe 14 octombrie Andrei Codrescu a fost prezent la Facultatea de Litere din București, cu ocazia Deschiderii Școlii Doctorale a aceleași facultăți, unde a vorbit, printre altele, despre volumul “Lecția de poezie” și despre instrumentele necesare creării poemelor.

 

Andrei Codrescu_Facultatea de Litere2

Credit foto: Curtea Veche Publishing

Andrei Codrescu_Facultatea de Litere

Credit foto: Curtea Veche Publishing

Andrei Codrescu este autorul a numeroase volume de poezie, proză, eseuri, dar și un cunoscut și apreciat profesor universitar și colaborator al mai multor publicații importante de peste ocean. A activat timp de mulți ani în postura de comentator al emisiunii All Things Considered pe postul de radio National Public Radio. Printre altele, a scris scenariul filmului Road Scholar, în care a și jucat, și cu care a câștigat premiul Peabody Award.

Majoritatea operelor sale au fost traduse și în limba română. La Curtea Veche Publishing au fost publicate în seria “Andrei Condrescu” volumele (2014), “Ay,Cuba! O călătorie socio-erotică” (2012), “Ghid Dada pentru postumani – Tzara și Lenin joacă șah” (2009), “Prof pe drum” (2008) și “Gaura din steag – Povestea unei reveniri şi a unei revoluţii” (2008).

Andrei Codrescu s-a născut în România, la Sibiu, iar actualmente trăieşte în Statele Unite ale Americii, la New Orleans. Editează Exquisite Corpse: a Journal of Letters & Life (www.corpse.org), deţine o cronică culturală la National Public Radio şi a fost Professor Emeritus de literatură engleză şi comparată la Louisiana State University.

Autorul a trăit în România până la vârsta de 19 ani. În 1989, după o absență de peste un sfert de secol, a revenit în țară pentru a relata de la fața locului evenimentele din decembrie 1989 și căderea regimului comunist, pe care le-a redat în “Gaura din steag”, declarată de New York Times „Notable Book of the Year“ (1991). Eseurile sale care analizează dezintegrarea comunismului au apărut într-o serie de volume, inclusiv în “The Disappearance of the Outside” (1991), “Zombification” (1994) și “The Dog with a Chip in His Neck” (1996), ultimele două la editura St. Martin’s Press.

În perioada 27 septembrie – 14 octombrie autorul s-a întâlnit cu publicul la București, Zalău, Craiova, Cluj-Napoca și Sibiu. Partenerii turneului național Andrei Codrescu au fost Institutul Cultural Român, Fundația – Editura Scrisul Românesc, Editura Școala Ardeleană, Editura Caiete Silvane, Librăria Habitus, Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Phantasma – Centrul de Cercetare a Imaginarului, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Librăria Bizantină, Facultatea de Litere din cadrul Universității București.

Partener: Hotel Cișmigiu

Klarmedia, partener monitorizare presă