Anunțăm cu bucurie participarea Mihaelei Bilic, medic nutriționist, în cadrul Sărbătorii Gastronomiei Franceze de la Institutul Francez. Sărbătoarea Gastronomiei sau Fete de la Gastronomie celebrează arta culinară franceză prin numeroase activități și seminarii de nutriție și gătit.

credit-foto-marius-baragan

Credit foto: Marius Baragan

Mihaela Bilic, medic nutriționist și autoarea primului volum de nutriție pentru copii scris de un medic nutriționist, “ABC de nutriție”, va fi prezentă sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 10.30, la Institutul Francez (bd. Dacia nr. 77), unde va susține un atelier de nutriție pentru părinți în limba franceză. Acest atelier de nutriție se va axa pe principiile de educație nutrițională pe care medicul nutriționist și autoarea Mihaela Bilic le comunică și în cel mai recent volum al său, “ABC de nutriție”, o carte atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

“ABC de nutriție” de dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, este prima carte pentru copii scrisă de un medic nutriționist și vine să revoluționeze modul în care cei mici și cei mari privesc alimentația. Ne putem educa copii să mănânce sănătos și gustos în același timp? Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, ne învață că este simplu să avem copii care au o relație sănătoasă cu mâncarea, dar doar dacă îi educăm în acest spirit. Volumul este deosebit de util: conține informații interesante, tot felul de joculețe și sfaturi practice menite să îmbunătățească relația pe care copiii o au cu mâncarea.

abc-de-nutritie-bilic-mockupfundal

Relaţia unui copil cu mâncarea se construieşte în copilărie. Atunci învaţă ce înseamnă foamea şi pofta, descoperă plăcerea de a mânca, începe să-şi recunoască nevoile corpului, să ştie ce rol au alimentele. Dar un copil nu poate să-şi construiască singur o dietă diversificată şi echilibrată, nu ştie să se protejeze de supraoferta alimentară, nu reuşeşte să identifice corect produsele. Pentru asta are nevoie de familie, de educaţie, de şcoală, de informaţie, de cărţi… şi de un abecedar de nutriţie!
(dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist)

Vrei să fii bine crescut? Atunci trebuie să fii bine hrănit! Descoperă singur adevărul despre alimente, află care este rolul lor în organism, ce şi cât trebuie să mănânci. Gustul se educă şi se antrenează din copilărie. Intră la Şcoala Gustului şi învaţă să faci din mâncare un prieten. E mai distractiv şi mult mai interesant decât la orice altă şcoală, pentru că are gust bun! Joacă-te, experimentează, află, nutriţia este acum pe înţelesul tău. Ai la dispoziţie 30 de jocuri şi experienţe legate de mâncare, 30 de curiozităţi şi secrete despre alimente, teste şi exerciţii de isteţime, liste de echivalenţe, explicaţii medicale şi informaţii ştiinţifice, tabele şi grafice cu procente de nutrienţi, o istorie cu gust şi o diplomă de absolvire. Totul cuprins într-o carte scrisă pentru tine, simplă, colorată şi frumos ilustrată. Începând de astăzi vei şti totul despre mâncare!