Săptămâna aceasta a început cu două nominalizări la concursul național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România, ediția 2016. Cele două volume finaliste sunt: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu (volum apărut cu sprijinul SLooP & SLooP Fruli), și „Dicţionarul român – ceh de cuvinte similare de Petra Adamkova și Jirina Vyoralkova, cu design și ilustraţie de Alice Stoicescu, carte realizată împreună cu Centrul Ceh Bucureşti.

Volume nominalizate la Cele mai frumoase cărți din România - 2016

Volumele nominalizate la Cele mai frumoase cărți din România – 2016

Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural care se desfășoară anual și este dedicat designului de carte și a dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea, iar Curtea Veche Publishing se bucură și în acest an de nominalizări.

Curtea Veche Publishing a mai fost nominalizată în cadrul acestui proiect și în trecut:

La ediția din 2015, două volume au fost finaliste: „Maria a României. Regina care a iubit viața şi patria” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, cu ilustrații de Mihai Alexandru Mihail și grafică de Silvana Frînculescu, și albumul de pictură „Ştefan Câlţia. Locuri” (Designer: Matei Câlţia, Alexandru Branişte).
În 2014, editura a fost premiată la secțiunea Carte pentru copii și tineret pentru volumul „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” de Adina Rosetti, cu ilustrații și grafică de Cristiana Radu. În același an, volumul „Mătura sistemului” de David Foster Wallace, cu grafica de Mihail Nadolu, Griffon & Swans, a fost finalist la secțiunea „Literatură”.
În 2013, am fost nominalizați la secțiunea Non-ficțiune cu volumul „Mașinile regelui” de Principele Radu al României (grafica semnată de Mihail Nadolu) și la secțiunea Beletristică, cu volumul „Pionera goală” de Mihail Koronov (Design: Mihail Nadolu).
În 2012, am obținut premiul III pentru volumele „Prieten drag, tovarăș al răposatului” de Andrei Kurkov și „Fiesta în bârlog” de Juan Pablo Villalobos, cu grafica realizată pentru ambele cărți de Griffon&Swans.

Așadar, ne bucurăm tare mult că și anul acesta avem cărți finaliste în concursul care adună laolaltă cele mai frumoase cărți din România.

Lista celor 44 de finaliști poate fi accesată aici: http://celemaifrumoasecarti.ro/2016/09/finalistii-2016/?preview=true.