Continuăm recomandările de lectură pentru vacanță din partea echipei Curtea Veche Publishing cu volumul “Copilul invizibil” de  Gáspár György.

Săptămâna aceasta, Valentina Roman, directorul executiv al Asociației Curtea Veche, este cea care ne recomandă cartea de parenting scrisa de  Gáspár:

Am găsit în cartea lui  Gáspár György, “Copilul invizibil”, îndemnul de a rememora anumite experiențe de viață, de a conștientiza astfel rolul lor în prezent și consecințele pe care le pot avea în viitor asupra mea sau a celor din jur. Un exercițiu extrem de util pe care vi-l recomand!

8

Sunt convinsă că multe dintre momentele prin care trecem zilnic nu sunt întâmplătoare și pentru a le putea înțelege sau pentru a sfătui mai bine persoanele dragi, este extrem de utilă o astfel de retrospecție. Nu în ultimul rând, cartea scrisă de Gaspar este o invitație de a (re)desoperi autorii români specializați în domenii lor de activitate. Ca psihoterapeut relaţional care lucrează zi de zi cu părinţi şi familii, autorul oferă multe sfaturi practice care explică procesul de maturizare psihologică și importanța cunoașterii de sine înainte de a interacționa sau de a îi iubi pe ceilalți – copii sau parteneri de viaţă.

Copilul invizibil_cop 1