Duminică, 5 iunie 2016, s-a încheiat cea de-a unsprezecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Anul acesta, Curtea Veche Publishing și-a propus să îi încânte pe cititori cu cele mai frumoase Povești de vacanță, volume pe care orice iubitor de lectură și-ar dori să le răsfoiască în zilele însorite de vară, reduceri de preț de până la 80% și întâlniri cu cei mai apreciați scriitori, traducători și ilustratori.

Printre lansările găzduite de Curtea Veche Publishing se număra „Iulie însângerat” de Simon Geissbuhler, „Cea mai frumoasă poveste. Nu putem evada din Istoria noastră” scris de Adrian Cioroianu, „Dosar Lenin. Vraja nihilismului” semnat de Marius Stan și Vladimir Tismăneanu,  „În misiune cu Marian” de Marian Godină, „Exilul Regelui” de Diana Mandache, „Euro-Falia”, autor Armand Goșu, cu ilustrații de Dan Perjovschi, „Jilț și caldarâm” scris de Szekely Ervin.

De asemenea, Curtea Veche Publishing a pregătit pentru cititori titluri noi, precum „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură” scris de Adina Rosetti și ilustrat de Cristiana Radu,  „Copilul invizibil” de Gaspar Gyorgy și „Inteligența erotica”, volum semnat de reputatul psihoterapeut relațional Esther Perel. 

Bookfest Curtea Veche_1

Topul vânzărilor la Curtea Veche Publishing

Pe primul loc în clasamentul cititorilor Curtea Veche Publishing s-a aflat volumul „În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!” scris de celebrul poliţist scriitor Marian Godină. Cartea îi ajută pe micuți să își contureze o percepție corectă despre meseria de polițist rutier, prezentându-l pe acesta drept prietenul tuturor, cu precădere al copiilor.

Am spus dintotdeauna că polițistul este și trebuie să fie perceput drept prietenul copiilor, astfel încât în situații periculoase sau dificile cei mici să știe la cine să apeleze pentru ajutor”, a spus scriitorul despre acestă carte pentru copii.

Volumul este disponibil la prețul de 35 de lei și este apărut cu sprijinul Lidl România.

Marian Godină continuă topul celor mai căutate titluri cu volumul “Flash-uri din sens opus”, o  carte actuală și amuzantă care se citește cu sufletul la gură: momente din viaţa de zi cu zi în care deseori te regăsești, povestiri cu tâlc, personaje savuroase și memorabile întâlnite în trafic, limbaj autentic presărat cu (auto)ironie și umor cât cuprinde. Volumul este disponibil la prețul de 29 lei.

13344671_1204350772943671_3482658054158850157_n

Pe locul al treilea se află cea mai recentă carte semnată de Adrian Cioroianu, “Cea mai frumoasă poveste. Nu putem evada din Istoria noastră”. Aceasta tratează perioada imediată celui de-al Doilea Război Mondial, când România a intrat în sfera intereselor sovietice, pierzându-și identitățile care plasaseră țara în elita națiunilor. Instaurarea regimului comunist, existența unui aparat represiv și industrializarea țării au dus la mărirea și decăderea unor corifei ai politicii culturale, totul încheindu-se cu declinul și prăbușirea regimului și, implicit, a conducătorului. Cartea este disponibilă la prețul de 35 de lei.

Al patrulea cel mai căutat volum la standul Curtea Veche Publishing a fost „Exilul Regelui semnat de Diana Mandache, istoric specializat în istoria regalității. Acesta cuprinde povestiri și fotografii din perioada de exil a Regelui Mihai, iar Diana Mandache reușește să surprindă cele mai importante momente din viața suveranului. Astfel, cititorii vor fi purtați în călătoria amintirilor, începând cu alianțe matrimoniale, dinastii, pierderi de tron, și încheind cu familia regelui și Elveția, inima exilului. Volumul este disponibil la prețul de 45 de lei.

13312844_1206302752748473_3435771666373836518_n

Cel de al cincilea titlu în topul vânzărilor la acest târg de carte a fost “De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice scris de Adina Rosetti și ilustrat de Cristiana Radu, ce cuprinde cele mai fantastice povești și ilustrații pentru copii. Cartea, apărută cu sprijinul SLooP și SLooP Fruli, poate fi găsită în librării la prețul de 45 de lei.