Sâmbătă, 14 mai 2016, Curtea Veche Publishing a lansat volumul “De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?…şi alte 10 întrebări fantastice”, scris de Adina Rosetti, ilustrat de Cristiana Radu şi apărut cu sprijinul Sloop Fruli. Evenimentul a avut loc în Pergola din Grădina Cărtureşti Verona din Bucureşti şi a fost organizat în parteneriat cu Click Birotica si Carnaval Fiesta.

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7 Credit foto: Miluță Flueraș pentru Curtea Veche Publishing

Prezentarea cărţii a fost moderată de Miruna Meiroşu, PR Manager Curtea Veche Publishing, alături de care au fost prezente scriitoarea Adina Rosetti si ilustratoarea Cristiana Radu, dar şi actorul Alex Ştefănescu. Cele două autoare au povestit în cadrul lansării despre cum s-a născut ideea proiectului, iar Adina Rosetti a citit câteva fragmente din carte copiilor prezenţi în Pergolă.

Astfel, am aflat răspunsurile celor mai fantastice întrebări prin care Adina s-a gândit să ne provoace creativitatea. De ce nu au fructele colţuri? De ce au spiriduşii note proaste la matematică? De ce zmeilor nu le plac dulciurile? Micii participanţi la eveniment au avut inspiraţie şi au reuşit să ne poarte în poveştile minunate ale copilăriei.

De ce zboara vrajitoarele 2 Credit foto: Miluță Flueraș pentru Curtea Veche Publishing

Alex Ştefănescu a creat un moment special pentru cei mici, transformându-se într-un zmeu deloc fioros, ba chiar îndragostit de prinţesa cea frumoasă. Piticii nu s-au lasat mai prejos şi l-au ajutat să îşi cânte iubirea astfel încât orice prinţesă l-a putut auzi. Voia bună nu a lipsit, cei mici distrându-se împreună cu personajul din poveste. Videoclipul muzical poate fi vizionat aici: https://goo.gl/AZPX5R.

De ce zboara vrajitoarele 3 Credit foto: Miluță Flueraș pentru Curtea Veche Publishing

Copiii au participat şi la un mic exerciţiu de desen coordonat de Cristiana Radu, unde s-au întrecut în a ilustra ce ingrediente ar folosi ei în crearea unor vrăji speciale. Am aflat că pentru a zbura ai nevoie de pene de ciocănitoare, că maşinile pot fi mai rapide dacă sunt alimentate cu ciocolată și că fructele pline de vitamine vindecă teama de caracatițe.

De atmosfera cea plină de voie bună s-au ocupat şi Smuticioşii de la Sloop, parteneri de joacă plini de energie ce au oferit copiilor baloane sub forma celor mai iubite animale sau obiecte. Copiii au avut ocazia şi să îşi facă cele mai creative desene pe chipuri, căci Smuticioşii sunt mereu puşi pe şotii şi cu inspiraţia la ei.

De ce zboara vrajitoarele 4 Credit foto: Miluță Flueraș pentru Curtea Veche Publishing

Parteneri de joacă ai copiilor la eveniment au fost Smuticioșii inspirați de SLooP Fruli, care le-au oferit acestora un pic de bine pentru trup și suflet, jucându-se cu inspirația acestora și născocind împreună creaturi fantastice cu ajutorul baloanelor și al desenelor.

La final, autoarele au acordat autografe celor prezenţi, Cristiana Radu ilustrând în mod inedit fiecare semnatură printr-un desen personalizat.

De ce zboara vrajitoarele 6 Credit foto: Miluță Flueraș pentru Curtea Veche Publishing

Volumul ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” a fost realizat cu sprijinul SlooP Fruli, smuti-ul din fructe ce susține joaca creativă și timpul petrecut împreună de părinți și copii. Prezența brandului în interiorul cărții este una naturală și autentică, dat fiind că SlooP Fruli a intrat în joc și a inspirat una dintre întrebările fantastice incluse în volum.

Mulțumim partenerilor nostri şi fotografului Miluţă Flueraş pentru minunatele momente surprinse.

Fotografii de la eveniment puteți găsi la link-urile de mai jos:

Pagina Curtea Veche Publishing: http://bit.ly/1ThnBIU

Pagina cărții: http://bit.ly/1NwsQ7r

Volumul poate fi găsit pe www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara cu prețul de 45 lei.