De ce au spiridușii note proaste la matematică? Și de ce le trebuie balaurilor atât de multe capete? Curtea Veche Publishing vă invită sâmbătă, 14 mai 2016, începând cu ora 11.00 la ocălătorie magică în lumea întrebărilor fantastice, ce marchează lansarea volumului „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” semnat de Adina Rosetti și ilustrat de Cristiana Radu. Evenimentul este organizat în parteneriat cu SlooP Fruli și Librăriile Cărturești.

Cei mai curioși și creativi copii cu vârste între 5 și 10 ani vor învăța că și întrebările fantastice pot avea răspunsuri, așa că sunt provocați să intre în poveste alături de Adina Rosetti și de actorul Alex Ștefănescu și să continue aventura cu un exercițiu de desene fantastice susținut de Cristiana Radu. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și pe baza unei înscrieri la adresa evenimente@curteaveche.ro. Evenimentul va avea loc în însorita Pergolă din Grădina Verona (Str. Arthur Verona nr. 13-15, în spatele Librăriei Cărturești), și parteneri de joacă în această poveste magică vor fi Smuticioșii colorați de la SlooP.

„De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice” este a doua carte pentru copii semnată de scriitoarea Adina Rosetti și ilustratoarea Cristiana Radu, după „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, apărută în 2014 la Curtea Veche Publishing și premiată drept Cea mai frumoasă carte pentru copii a anului la concursul național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România” și Cea mai bună carte a anului – Carte pentru copii și tineret la ”Gala Industriei de Carte din România Bun de Tipar”. Succesul cărții printre cei mici a provocat și dramatizarea acesteia.

De ce zboara [afis] - Copy
Cum s-a născut această nouă carte? Cu toții știm că cei mici pun întrebări trăznite, aşa că Adina Rosetti și Cristiana Radu s-au gândit să răspundă la ele cât mai amuzant şi plin de imaginaţie. Au luat personaje din basmele clasice româneşti (şi nu numai) şi le-au adus în contemporan, în lumea în care trăiesc copiii de astăzi. Sunt 11 povestioare, în proză presărată cu versuri, în care apar numeroase personaje de basm aşa cum nu le-aţi mai văzut. Designul este interactiv, copiii pot desena, răspunde la întrebări, având spațiu de desfășurare în paginile cărții.

Volumul ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” a fost realizat cu sprijinul SlooP Fruli, smuti-ul din fructe ce susține joaca creativă și timpul petrecut împreună de părinți și copii. Prezența brandului în interiorul cărții este una naturală și autentică, dat fiind că SlooP Fruli  a intrat în joc și a inspirat una dintre întrebările fantastice incluse în volum.

Volumul este disponibil începând cu data de 14 mai pe curteaveche.ro și în librării la prețul de 45 lei.