Curtea Veche Publishing se află cu două titluri finaliste pe lista făcută publică de organizatorii Concursului naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România”, ediţia a IV-a. Cele două volume sunt “Maria a României. Regina care a iubit viața şi patria” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, un volum regal pentru copii cu ilustrații de Mihai Alexandru Mihail și grafică de Silvana Frînculescu, și albumul de pictură “Ştefan Câlţia. Locuri” (Designer: Matei Câlţia, Alexandru Branişte).

#2 mock up [Maria a Romaniei]

Maria a României, de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina

stefan_caltia_locuri_cop_1_2015

Ștefan Câlția. Locuri

Toate cele 26 de titluri finaliste vor fi expuse la Biblioteca Națională a României pe 5 noiembrie 2015 începând cu ora 19:00, când va avea loc și festivitatea de premiere.
Volumele au fost expuse și la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, cel mai mare târg de profil din Europa, în perioada 14 – 18 octombrie 2015. Cărțile finaliste beneficiază de expunere nu doar la Frankfurt, ci și la târgurile de carte de la Belgrad și Istanbul, unde România este Invitat de Onoare.
Despre „Cele mai frumoase cărți din România”
„Cele mai frumoase cărți” este un proiect cultural realizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, cu sprijin de la Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), menit să restituie designului de carte rolul de reper în relaţia cititor – carte.
Curtea Veche Publishing a mai fost nominalizată în cadrul acestui proiect și în trecut:
La ediția din 2014, secțiunea Carte pentru copii și tineret, volumul “Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” de Adina Rosetti și Cristiana Radu (Ilustrațiile și grafica – Cristiana Radu) a fost premiat, în vreme ce volumul “Mătura sistemului” de David Foster Wallace (grafica de Mihail Nadolu, Griffon & Swans) a fost finalist la secțiunea Literatură.
În 2013, Curtea Veche Publishing a fost nominalizată la secțiunea Non-ficțiune cu volumul “Mașinile regelui” de Principele Radu al României (grafica semnată de Mihail Nadolu) și la secțiunea Beletristică, unde a fost nominalizat volumul “Pionera goală” de Mihail Koronov (Design: Mihail Nadolu).
În 2012, Curtea Veche Publishing a obținut premiul III pentru volumele “Prieten drag, tovarăș al răposatului” de Andrei Kurkov și “Fiesta în bârlog” de Juan Pablo Villalobos, cu grafica semnată pentru ambele cărți de Griffon&Swans.

Lista completă a finaliştilor poate fi văzută pe site-ul oficial al proiectului: http://celemaifrumoasecarti.ro/