Vineri, 16 octombrie 2015, Curtea Veche Publishing a lansat cel mai recent volum semnat de dr. Mihaela Bilic: „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit”, a cărui ideea de bază o reprezintă psihonutriția, adică metoda originală de a de a scăpa de obsesia dietelor și a kilogramelor în plus.

Evenimentul de lansare a avut loc în Pergola din Grădina Verona, unde dr. Mihaela Bilic ne-a vorbit despre termenul de psihonutriție, despre cum să rezistăm tentației, cum să ne educăm sațietatea și, mai ales, de ce este important să ne întrebăm de fiecare dată „De ce mâncăm?”

IMG_0721

Modul în care mâncăm și motivele pentru care o facem sunt strâns legate de starea noastră emoțională, de aceea, trebuie să învățăm să ne definim emoțiile, să știm ce simțim și de ce ne simțim în acel fel, pentru ca mai apoi să ne controlăm foamea. După cum afirmă dr. Mihaela Bilic, „psihonutriția pune problema diferit: răspunde la întrebarea “De ce mănânc?”. În prezent, de multe ori nu mai mâncăm de foame, ci din cauza emoțiilor negative. Kilogramele în plus sunt o boală a sufletului și noi trebuie să învățăm să avem grijă de sufletul nostru”

IMG_0735

Dr. Mihaela Bilic a ținut un discurs dinamic, plin de exemple concrete și povești amuzante, care ne ajută să înțelegem cât de simplu ar fi să ne schimbăm stilul de viață dacă am dialoga mai des cu noi și cu mâncarea din farfurie. Deși poate părea absurd, trebuie să ne întrebăm mereu „Îmi place ce mănânc?”, „Sunt sătul?”, „Care este motivul pentru care vreau să mănânc acest fel de mâncare?”.

IMG_0665

Atmosfera a fost una de poveste, în care am descoperit cu toții importanța definirii emoțiilor, am aflat despre diferențele culturale dintre noi și francezi și am observat că mâncarea poate fi o metaforă pentru viața pe care o trăim. Iar sesiunea de autografe a fost precum o scurtă consultație, în care fiecare a primit un îndemn sau un răspuns la diversele curiozități.

IMG_0658

IMG_0804

IMG_0738