Jamie 12107233_10153377824049807_3709714197978895518_nOliver continuă lupta împotriva alimentației nesănătoase, cerându-i premierului britanic David Cameron să nu cedeze presiunilor exercitate de marile companii producătoare de băuturi răcoritoare, ci să fie “atât de curajos cât știe că ar trebui să fie” și să introducă o taxă suplimentară de 20% pentru fiecare litru de suc sau energizant îndulcit cu zahăr.
Jamie Oliver a ținut un discurs în fața Comisiei pentru Sănătate Publică din Parlamentul britanic, în cadrul căruia a prezentat riscurile ce le prezintă un consum mare de zahăr pentru sănătatea copiilor, favorizând apariția diabetului și a multor afecțiuni dentare. Oliver a adus și câteva sticle de băuturi răcoritoare, cerându-le celor din Comisie să le analizeze conținutul de zahăr și să facă apoi publice rezultatele, pe care le estimează a fi destul de nefavorabile pentru marile companii, întrucât ar demonstra faptul că o jumătate de litru de suc sau energizant poate să conțină între 8 și 14 lingurițe de zahăr.
Jamie Oliver a subliniat că o astfel de măsură a fost deja adoptată în Franța și Mexic, iar acceptarea ei și de către guvernul britanic ar contribui decisiv la scăderea ratei de obezitate în rândul copiilor și adolescenților.

Aici puteți citi mai multe despre inițiativa lui James Oliver în Parlamentul britanic:
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/jamie-oliver-calls-on-david-cameron-to-show-big-business-who-is-boss-and-introduce-sugar-tax-a6700456.html

 

Sursă foto: Facebook