Sanatatea-are-gust_lansare-03Vineri, 16 octombrie 2015, Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a celui mai recent titlu semnat de dr. Mihaela Bilic: Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit”, apărut la Curtea Veche Publishing. Începând cu ora 19.00, cel mai apreciat medic nutriționist al României va vorbi despre psihonutriție, metoda originală de a scăpa de obsesia dietelor și a kilogramelor în plus care stă la baza cărții.

Evenimentul are loc în Pergola din Grădina Verona (Str. Arthur Verona nr. 13-15, în spatele Librăriei Cărturești). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și a unei rezervări la adresa evenimente@curteaveche.ro.

În volumul „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit” (Curtea Veche Publishing, 2015). Dr. Mihaela Bilic ne propune, ca instrument în lupta cu kilogramele în plus, un jurnal emoționalo-alimentar, care să ne ajute să identificăm rolul pe care mâncarea îl are în viața noastră, astfel încât să reușim să slăbim mâncând orice, dar cu măsură.

<<Vă invit să reconsiderați această atitudine extremistă în raport cu mâncarea și să vă gândiți, măcar pentru o clipă, la ce i-ar face bine corpului vostru, de ce anume are el nevoie cu adevărat
. Înlocuiți cantitatea cu calitatea și învățați să mâncați cu simțurile, nu cu mintea. Vă propun o reeducare a comportamentului alimentar care să țină cont de foame, de pofte și de plăcerea gustului. Adoptați moderația ca soluție unică și definitivă pentru silueta și sănătatea voastră.

Într-o lume în care toată lumea așteaptă să i se spună ce are voie să mănânce și când să mănânce, soluția reală nu vine din exterior, ci din atenția și grija pe care o acordăm propriei persoane. Psihonutriția pune problema diferit: răspunde la întrebarea De ce mănânc?”. În prezent, de multe ori nu mai mâncăm de foame, ci din cauza emoțiilor negative. Kilogramele în plus sunt o boală a sufletului și noi trebuie să învățăm să avem grijă de sufletul nostru.

Abordarea mâncării în contextul complex al psihologiei, filozofiei, sociologiei și medicinei, departe de obsesia curelor de slăbit, este extrem de nouă și neîmbrățișată încă de mulți medici. Președintele Societății de Diabetologie din Franța a susținut conceptul de psihonutriție și este chiar președintele de onoare al grupului de profesioniști care au înființat, în 2008, Școala de Psihonutriție de la Sorbona. Sper ca și în România să mai apară voci care să mi se alăture. >> (Dr. Mihaela Bilic)

Cartea este disponibilă în magazinul online curteaveche.ro la prețul de 44 lei.