Food Revolution Day_1304După ce în luna mai a acestui an a inițiat o campanie pentru introducerea educației alimentare în școli, Jamie Oliver continuă lupta împotriva alimentației nesănătoase și cere introducerea unei taxe de 20 de pence pe băuturile răcoritoare îndulcite, taxă ce există deja în restaurantele sale.

Jamie Oliver susține că intruducerea acestei taxe poate duce la strângerea unor mari sume de bani ce pot fi folosite ulterior în sistemul de sănătate, în lupta împotriva obezității și a diabetului.
Cererea vine după ce Jamie Oliver a realizat un documentar ce se concentrează asupra bolnavilor de diabet de tip 2, care au avut mult de suferit de pe urma consumului mare de zahăr.

Federația din domeniul Alimentar și al Băuturilor a răspuns negativ inițiativei, susține The Independent UK, afirmând că băuturile răcoritoare îndulcite nu sunt principala sursă de zahăr din alimentația celor mici, mai mult, consumul lor fiind în scădere în Marea Britanie.

Voi ce credeți? Ar putea avea succes proiectul lui Jamie?

Aici puteți citi mai multe despre inițiativa celebrului bucătar: independent.co.uk.economiseste_cu_jamie_coperta1

Jamie Oliver este cunoscut pentru viziunea sa conform căreia mâncarea sănătoasă nu poate fi și gustoasă. Prin cărțile sale precum: „Economisește cu Jamie”(2014), „Găteşte în 15 minute cu Jamie”(2013), „Jamie, ministrul hranei sănătoase. Oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”(2012), „Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun”(2007), acesta ne-a demonstrat că putem mânca sănătos și delicios, putem pregăți gustări echilibrate în doar câteva minute și la prețuri accesibile.