Curtea Veche Publishing lansează marți, 4 august, la Mangalia, volumul “Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria” de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina. Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului Estival “Carte la Nisip” la ora 20.30, la Casa de Cultură (Șoseaua Constranței nr. 7) și include o sesiune de autografe.

Volumul este primul titlu din noua colecţie de la Curtea Veche Publishing, “Regii şi reginele noastre”, ce cuprinde cărţi destinate copiilor despre figurile importante ale regalităţii româneşti. Vor prezenta cartea Tatiana Odobescu și Ionel Dumitrescu, alături de autorii Adrian Cioroianu și Mihaela Simina.

Adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu regina cea mai iubită a României – Regina Maria. Copiii mai mari sau mai mici vor avea prilejul şi plăcuta surpriză să descopere că-n spatele personalităţii politice de prim rang se află o fetiţă care şi-a petrecut în linişte şi bucurie copilăria în Marea Britanie, o mamă iubitoare şi grijulie, o femeie devotată care s-a implicat direct pe front, încercând să aline suferinţa soldaţilor răniţi în luptă, un suflet generos şi blând. Regina Maria este şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem frecvent.

Titlul este disponibil în magazinul online www.curteaveche.ro și  în toate librăriile din țară la prețul de 39 lei.

lansare maria a romaniei-afis