Volumul “Rămâi la masă? Reţete de suflet pentru cei dragi” este un jurnal culinar, splendid ilustrat, unde sunt adunate reţete sănătoase pe care Laura Cosoi le îndrăgeşte – feluri de mâncare pe care le prepară adesea, spre deliciul familiei şi al prietenilor de suflet.

Cele mai multe dintre reţete sunt uşor de pregătit, rapide şi pline de ingrediente sănătoase. De la supe şi aperitive până la salate şi deserturi, luăm parte la o incursiune în lumea culinară a unei vedete – a cărei intenţie, după cum ea însăşi mărturiseşte, este de a destăinui o frântură din universul ei, din modul în care îşi petrece timpul liber, din ceea ce doreşte să împartă cu toţi cei dragi. Astfel, dincolo de o carte de bucate, Laura Cosoi oferă în dar admiratorilor ei o mostră a stilului său de viaţă, o exprimare a bucuriei nu doar de a te hrăni echilibrat, ci şi de a trăi armonios, cu pasiune şi iubire.

Clătite cu carne de vită (4 pers)

Clatite cu carne de vita

INGREDIENTE:

Pentru foile de clătite:

2 ouă

2 căni de făină a câte 250 g fiecare

2 căni de lapte a câte 250 ml fiecare

Pentru umplutură:

2 linguri de ulei de măsline

3 căţei de usturoi

2 fire de ceapă verde

1 kg de carne tocată de vită

2 linguriţe de nucşoară

½ legătură de mărar

sare

piper

parmezan

câteva fire de sparanghel

Mod de preparare

Amestecă ouăle, făina şi laptele până când compoziţia se omogenizează. Încinge o tigaie neaderentă şi, din aluatul obţinut, rumeneşte pe ambele părţi foile de clătite. Aşază‑le pe rând pe o farfurie întinsă, unele peste altele, ca să nu se usuce în timp ce prepari umplutura, acoperindu‑le cu folie alimentară.

Separat, pune la încins într‑o tigaie uleiul de măsline, împreună cu usturoiul şi ceapa, tocate mărunt. Lasă‑le până când se colorează puţin, apoi adaugă carnea tocată. Amestecă în compoziţie nucşoara, mărarul tăiat mărunt, sarea şi piperul (după gust) şi mai ţine totul pe foc 15 minute, până ce se rumeneşte carnea. Presară apoi o parte din compoziţia de carne pe fiecare foaie de clătită şi rulează. Aranjează rulourile pe un platou şi rade peste ele parmezanul. Sparanghelul va fi o garnitură minunată.

Fragment din Rămâi la masă? Reţete de suflet pentru cei dragi (2014) de Laura Cosoi, câștigătoarea concursului Gourmand World Cookbook Awards, categoria  Best TV Chef Book – Europe