Adina Rosetti. Credit foto: Barna Nemethi

Adina Rosetti. Credit foto: Barna Nemethi

Mâine, 13 iunie, Adina Rosetti va deschide Festivalul copiilor din Bistrița. Autoarea volumului pentru copii “Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul“, apărut la Curtea Veche Publishing cu ilustrațiile Cristianei Radu, va susține, începând cu ora 10.30, atelierul-dezbatere Cărţile valoroase ale copilăriei la Biblioteca Județeană “George Coșbuc” Bistrița Năsăud.

Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu, este considerată cea mai frumoasă carte pentru copii a anului 2014, caDomnisoara Poimaine_cu bulina_smallrtea fiind marea câştigătoare a premiului “Cea mai frumoasă carte pentru copii din România” de la Gala Cele mai frumoase cărţi din România, ediţia 2014 și premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România, ediţia 2014, cu premiul „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret“.

Adina Rosetti este autoarea romanului Deadline (2010, 2011), publicat la Curtea Veche Publishing și apărut în Franţa la editura Mercure de France (2013) și a volumului de proză scurtă “De zece ori pe buze” (2015). Adina Rosetti a apărut împreună cu alte 17 scriitoare – printre care și Ana Dragu din Bistrița – în volumul Povești cu scriitoare și copii (publicat anul trecut de Polirom). În timpul liber Adina Rosetti obișnuiește să inventeze povești pentru cei doi copii ai ei (Clara și Anton) sau să stea pur și simplu cu nasul în cărți.

festival bistrita