Adina Rosetti_ Fotografie de Barna Nemethi

Adina Rosetti_ Fotografie de Barna Nemethi

Curtea Veche Publishing vă propune , în cadrul Salonului de carte Bookfest Târgu Mureș (4-7 iunie, Teatrul Național), o întâlnire deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari cu scriitoarea Adina Rosetti, considerată una dintre cele mai talentate scriitoare din tânăra generaţie de prozatori.

Sâmbătă, 6 iunie, între orele 11.00 și 11.45, Adina Rosetti și actorul Viorel Meraru vor susține, la spațiul de evenimente, un atelier de lectură și desen pentru copii în jurul volumului „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul”. Lansarea pentru copii va fi urmată, de la ora 11.45, de lansarea volumului de proză scurtă „De zece ori pe buze” de Adina Rosetti, în prezența doamnei Monica Avram, directoare a Bibliotecii Județene Mureș.

Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu, este considerată cea mai frumoasă carte pentru copii a anului 2014, cartea fiind marea câştigătoare a premiului “Cea mai frumoasă carte pentru copii din România” de la Gala Cele mai frumoase cărţi din România, ediţia 2014 și premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România, ediţia 2014, cu premiul „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret“.

Cartea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi îşi doreşte să răspundă, într-o manieră ludică şi creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă, în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.

lansare_Adina Rosetti-02

“De zece ori pe buze” , cel de al doilea volum care va fi lansat sâmbătă de Adina Rosetti, este un splendid volum de proză scurtă despre copii şi copilărie adresat oamenilor mari, care nu face decât să consolideze poziţia scriitoarei care, cu cinci ani în urmă, a impresionat cu romanul ei de debut, “Deadline”. O lectură plină de umor şi fantezie, “De zece ori pe buze” cuprinde opt povestiri despre copii și copilărie, despre cum privim lumea cu ochii unui copil, despre bucuriile şi cruzimile vârstei, despre părinţi şi luptele lor. Deşi subiectul abordat este extrem de dificil, “nu există nicio notă falsă, nicio ieşire în decor.” (Răzvan Petrescu). Coperta este ilustrată de Dominic-Petru Vîrtosu.

Adina Rosetti (adinarosetti.ro) este un cunoscut jurnalist, printre colaborările ei numărându-se cele cu Dilema Veche, Dilemateca, ELLE Romania, Unica, Esquire, Time Out București şi Formula As. A primit premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2007“ (secțiunea Cultură), acordat de Freedom House.

Primului ei volum, “Deadline” (Curtea Veche Publishing, 2010), a fost considerat unul dintre cele mai bune romane de debut din ultimii 20 de ani, aflat acum la cea de-a doua ediție și tradus în franceză (Mercure de France). A participat la volumul colectiv “Povești cu scriitoare și copii” (2014) și predă creative writing pe înțelesul copiilor.