De zece ori pe buze [povestiri col] mockup 01Curtea Veche Publishing lansează un nou volum semnat de Adina Rosetti, considerată una dintre cele mai talentate scriitoare din tânăra generaţie de prozatori. „De zece ori pe buze”, un splendid volum de proză scurtă despre copii şi copilărie adresat oamenilor mari, nu face decât să consolideze poziţia scriitoarei care, cu cinci ani în urmă, a impresionat cu romanul ei de debut, “Deadline”.

Volumul va fi lansat pe 17 aprilie la ora 18.30 la Café Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15 – subsolul Librăriei Cărtureşti Verona). Alături de Adina Rosetti, actorii Ruxandra Coman şi Alex Ştefănescu le vor reaminti celor prezenţi de ce povestirile este bine să fie citite la orice vârstă. Intrarea la eveniment va fi liberă.

O lectură plină de umor şi fantezie, “De zece ori pe buze” cuprinde opt povestiri despre copii și copilărie, despre cum privim lumea cu ochii unui copil, despre bucuriile şi cruzimile vârstei, despre părinţi şi luptele lor. Deşi subiectul abordat este extrem de dificil, “nu există nicio notă falsă, nicio ieşire în decor.” (Răzvan Petrescu). Coperta este ilustrată de Dominic-Petru Vîrtosu.

Adina Rosetti. Credit foto: Barna Nemethi

Adina Rosetti. Credit foto: Barna Nemethi

Adina Rosetti (adinarosetti.ro) este un cunoscut jurnalist, printre colaborările ei numărându-se cele cu Dilema Veche, Dilemateca, ELLE Romania, Unica, Esquire, Time Out București şi Formula As. A primit premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2007“ (secțiunea Cultură), acordat de Freedom House.

Primului ei volum, “Deadline” (Curtea Veche Publishing, 2010), a fost considerat unul dintre cele mai bune romane de debut din ultimii 20 de ani, aflat acum la cea de-a doua ediție și tradus în franceză (Mercure de France, 2013). Cea de a doua carte, „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, apărută cu ilustrațiile Cristianei Radu, a fost premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România, ediţia 2014, cu premiul pentru „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret“. A participat la volumul colectiv “Povești cu scriitoare și copii” (2014) și predă creative writing pe înțelesul copiilor.

Volumul este disponibil în librării şi în magazinul online curteaveche.ro la preţul de 29 lei

unnamed (1)