Cea de-a XXI-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură s-a încheiat duminică, 23 noiembrie, și a fost o ediție a recordurilor. Bestseller absolut al târgului a fost volumul autobiografic “Pas cu pas” de Klaus Iohannis, vândut la standul Curtea Veche Publishing, în cele trei zile în care a fost disponibil, în 7912 exemplare.

“Este un fapt fără precedent în istoria târgului ca un titlu să fie vândut în aproape 8.000 de exemplare. A fost stabilită o ștachetă extrem de ridicată pentru toate viitoarele târguri”, declară Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing. “Președintele a ales ca instrument de comunicare, și în timpul campaniei electorale, și ulterior, cartea. Alături de mesajul transmis direct în prima zi a târgului – <<cultura ne salvează!>> -, atenția îndreptată de Klaus Iohannis către carte ne dă speranța recuperării distanței dintre noi și restul Europei în ceea ce privește lectura”.

Lansare Klaus Iohannis

Credit foto: Adi Bulboacă

După anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, pentru Klaus Iohannis prezența la Gaudeamus a fost prima apariție publică într-un alt context decâtcel politic. Lansarea volumului “Pas cu pas” de Klaus Iohannis a avut loc miercuri, 19 noiembrie 2014, la standul Curtea Veche Publishing, și a fost urmată de o sesiune de autografe. La eveniment au participat peste 3.500 de persoane și au fost vândute 4.000 de volume, epuizându-se astfel primul tiraj al cărții. Președintele ales nu a părăsit târgul până nu a oferit autografe tuturor celor care au așteptat răbdători timp de câteva ore să îl întâlnească, organizatorii fiind nevoiți să prelungească programul cu peste o oră.

foto_ Adi Bulboaca

Credit foto: Adi Bulboacă

Lansarea cărții este considerată un fenomen editorial din punct de vedere al numărului de participanți la eveniment și al numărului de cărți vândute la un târg de carte într-un interval atât de scurt.  Cu prilejul acestei lansări, au ajuns la Gaudeamus și multe persoane care în mod normal nu reprezintă un public al târgurilor de carte.

Foto: Adi Bulboacă

Foto: Adi Bulboacă

Cartea Președintelui a fost disponibilă în târg într-un nou tiraj începând de sâmbătă, 22 noiembrie, și a primit duminică Premiul Gaudeamus pentru Cea mai râvnită carte a Târgului, desemnată prin votul publicului. La ridicarea premiului, directorul Curtea Veche Publishing a declarat că urmează o nouă ediție a volumului “Pas cu pas”, ce va includedetalii din culisele campaniei și prima parte a mandatului de Președinte.

Curtea Veche Publishing se implică în mod activ în dezvoltarea interesului pentru lectură în rândul copiilor, și vocea Președintelui îndreptată în direcția culturii este un prilej de bucurie. “Am fost, în campaniile noastre de lectură, prin întreaga țară și am descoperit zone întregi unde nu este posibilă această întâlnire, atât de necesară, între copil și carte. În tot județul Teleorman, de exemplu, nu există nicio librărie. Sperăm să mesajul transmis prin acest eveniment editorial să fie un prim imbold care să ducă și la creșterea numărului de librării” (Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing).

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro la prețul de 15 lei.

foto Adi Bulboaca

Foto_Diana Oros
Credit foto: Diana Oros