Deserturi pentru parinti si copiiPe 16 noiembrie, în cadrul celui mai mare eveniment din România care promovează alimentația raw-vegană, Raw Generation Expo, Curtea Veche Publishing va aduce publicului volumul Deserturi pentru părinți și copii sănătoși” semnat de Ligia Pop, o colecție de rețete sănătoase și gustoase bazate pe tehnica gătitului fără foc. Cu fiecare nouă carte de bucate, Ligia Pop transmite mai departe sfatul lui Hipocrate: „Hrana să vă fie medicament.“

În “Deserturi pentru părinți și copii sănătoși”, Ligia Pop vă dezvăluie cum puteţi găti — în orice sezon — deserturi festive şi memorabile, precum şi gustări practice şi rapide, pe care copiii să le mănânce cu plăcere şi care să-i menţină supli, sănătoşi, energici. Acum, mai mult ca oricând, după ce a devenit mama unei fetiţe superbe, autoarea încearcă ingrediente noi şi combinaţii neaşteptate, folosind metode de preparare nonconformiste. Ediţia de faţăa cărțiiconţine un număr aproape dublu de reţete faţă de precedenta, publicată în 2011.

Cea de a opta ediție a expoziției Raw Generation va avea loc în Complexul Expozițional Romexpo București, Pavilionele H1 și H2, între orele 9.00 și 19.00. Biletul de intrare va costa 10 lei.

În cadrul expoziției, Curtea Veche Publishing va oferi la tombolă un pachet cu patru volume ale Ligiei: “Rețete vegane fără foc“, “Germeni și vlăstari: surse de sănătate și energie“, “Deserturi pentru părinți și copii sănătoși” și “Jurnal de sarcină: sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos“.

RGE - Header 3 - Facebook

Raw Generation Expo este organizată de Ligia Pop (ligiapop.com). La 35 de ani, este autoarea a șase cărţi: Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă (2014), Jurnal de sarcină: sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos (Curtea Veche Publishing, 2014), Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi (2011; ed. II – Curtea Veche Publishing, 2014), Germeni şi vlăstari: surse de sănătate şi energie (2011, ed. II – Curtea Veche Publishing, 2013), Reţete vegane fără foc (2010, Curtea Veche Publishing 2012, 2014), Paşi în lumea muzicii (2007). Este raw food chef (bucătar specializat în alimentaţia vegană fără foc), susţine demonstraţii culinare şi organizează anual la Bucureşti Raw Generation Expo, un eveniment unic si naţional prin care promovează un stil de viaţă sănătos. De asemenea, este gazda unor show-uri TV online: „Ligia’s Kitchen“ (ligiaskitchen.com) şi „De Vorbă cu Ligia“ (devorbaculigia.com). A câştigat, alături de alţi 15 bucătari din lume, titlul internaţional YouTube Next Chef. Ligia Pop este licenţiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi şi e profesoară de pian. Pentru mai multe detalii, vizitaţi website-ul ei oficial: ligiapop.com.

Printre atracțiile de la Raw Generation Expo:

• Peste 100 de expozanți veniți din toată țara și din strainatate care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse pentru o viață și dietă sănătoasă

• Restaurante și firme de catering care vor oferi preparate delicioase raw și vegane pentru vânzare

• Oferirea spre vânzare a ediției a doua a cărții Ligiei, Deserturi pentru părinți și copii sănătoși, publicată de Curtea Veche Publishing (curteaveche.ro)

• Tombolă cu premii

Go RAWLigia Pop – o alimentație bogată în raw food

Ligia Pop promovează un stil de viață bazat pe un procent cât mai mare de alimente vegetale în stare crudă, neprocesate termic, pe lângă mâncare gătită vegetariană. Prin “gătit”, se înțelege prepararea cât mai lentă a alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fără prăjeli, rântașuri și alte alte procedee care pot diminua sau elimina calitățile crudităților.

Rețetele raw food promovate acoperă tot meniul și sunt 100% naturale. Ligia Pop încearcă să învețe părinții, cu ajutorul cărților de rețete publicate, al demonstrațiilor, claselor de gătit și al show-ului “Ligia’s Kitchen”, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie.

Denumirea “raw food” sau “raw vegan” înseamnă preparate fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de bază sunt:

✦Legumele, într-o varietate cât mai largă

✦Germenii și vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat și digerat

✦Semințele si nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali

✦Fructele în stare naturală sau uscate

✦Superalimentele, cum ar fi algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații corecte din punct de vedere nutrițional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor.

De ce să consumăm raw food?

Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce măncăm: calitatea nutrienților din alimentație determină calitatea vieții noastre. Acest tip de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp mai tânăr și o minte mai ageră.

Astăzi, când piața este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanți, coloranți, potențiatori, amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer și o multitudine de alergii, datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie să îi informăm că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dietă corespunzătoare, pot reda corpului sănătatea ideală.

Ȋn lume sunt sute de mii de adepți ai alimentației raw vegane, care ia amploare de la an la an, alături de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflați doar in SUA. Printre ei se află și celebrități care consumă o dietă raw vegană precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn Calabrese si mulți alții.