Curtea Veche Publishing lansează luni, 6 octombrie 2014, volumul “Cum am cucerit viața” de Petre Georgescu-Delafras. Evenimentul va avea loc la Banca Națională a României și va include un moment de lectură susținut de maestrul Radu Beligan. Participarea se face pe bază de invitație.

Cartea va fi prezentată de Emil Hurezeanu (scriitor și publicist), Mirela Corlățan Mitrică (journalist), Mihaela Georgescu-Delafras (istoric, nepoata autorului), și Grigore Arsene (directorul Curtea Veche Publishing).

Volumul reprezintă autobiografia lui Petre Georgescu-Delafras, un important editor din perioada interbelică, cu o viață și o evoluție spectaculoasă. Publicată pentru prima dată în 1938, cartea oferă publicului idei încă actuale de moralitate, cumpătare și reușită în viaţă.

„Cum am cucerit viaţa […] se deschide spre două tipuri de lectură. Pe de o parte, insolenţa frumoasă a titlului […] era în mod clar acoperită prin fapte: acest om chiar cucerise viaţa. Din acest punct de vedere, volumul reprezintă un demers cvasi-memoria­listic, prin care un om așezat și respectat putea spune și altora că nu există reţete magice pentru succes — altele în afara muncii și a investiţiei cântărite de timp, bani și energie. Dar mai există și un alt nivel al lecturii: probabil fără să știe, dar intuind modelul, Georgescu-Delafras propune aici și o lucrare motivaţională, de genul celor pe care astăzi întreprinzătorii din toată lumea le răsfoiesc cu nerăbdare. Acest gen de literatură non-fiction nu e tocmai nou: el apărea îndeosebi în orizontul anglo-saxon al Occidentului anilor ’30, prin scrieri de genul celor care l-au făcut pe americanul Dale Carnegie celebru și bogat.“ Adrian Cioroianu

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în librăriile din țară la prețul de 30 lei.