Mesaj catre tineri_coperta1Astăzi, 29 septembrie 2014, începând cu ora 19:30, Curtea Veche Publishing și Libraria Bizantină vă invită la evenimentul de lansare a noului volum semnat de Alex Ștefănescu – “Mesaj către tineri: redescoperiți literatura!”.

Lansarea include o prezentare a cărții realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, un moment de lectură susținut de actrița Lorena Lupu, o sesiune de întrebări și răspunsuri și o sesiune de autografe. Evenimentul are loc la Librăria Bizantină (Str. Bibescu Vodă, nr. 20, București). Intrarea este liberă.

Alex Ștefănescu ne demonstrează în “Mesaj către tineri: redescoperiți literatura!” că avem cu toții nevoie de literatură, dar nu știm acest lucru: “Această carte reprezintă o ultimă încercare a mea de a trezi interesul tinerilor pentru literatură.” (Alex Ștefănescu)

Volumul este structurat în trei capitole. În prima parte a cărții, Alex Ștefănescu prezintă “ce nu scrie în manualele şcolare”: de ce nu înţeleg unii oameni literatura, modul de folosire a unui limbaj, aparenţe în literatură, plăcerea oferită de literatură, succesiunea de mode literare, talent, stil, competiţia dintre operele literare; în al doilea capitol, autorul prezintă “câte ceva despre literatură română”, în timp ce a treia parte a cărții este rezervată unor confesiuni ale criticului literar: puterea inofensivă asupra celor din jur, urmările scrisului asupra scriitorului, şi cum ar preda autorul literatura dacă ar fi profesor.

“Când eram copil şi am descoperit literatura, mi s-a părut ceva atât de frumos, încât am hotărât, cu un egoism ingenuu, să nu mai vorbesc nimănui de existenţa ei. Voiam ca literatura să rămână numai a mea.
Odată cu trecerea anilor, am ajuns, dimpotrivă, să doresc ca toată lumea să se bucure de frumuseţea literaturii. Cum să te uiţi la o auroră boreală, fără să-i chemi şi pe alţii s-o vadă?” (Alex Ștefănescu)

ALEX STEFANESCU - INTERVIUALEX. ȘTEFĂNESCU, critic şi istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV, „este unul dintre puţinii critici literari care iubesc literatura.“ (Mircea Dinescu)

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în librăriile din țară la prețul de 20 lei.