Jurnal de sarcina

Curtea Veche Publishing invită cititorii la evenimentul de lansare a cărţii „Jurnal de sarcină” de Ligia Pop, binecunoscuta specialistă în dieta raw vegan. Autoare a mai multor volume culinare de succes axate pe „hrana vie“, Ligia Pop ne oferă de această dată o carte inedită, împărtăşindu-ne o experienţă fascinantă din viaţa personală – este vorba despre naşterea propriei sale fetiţe, Sophie Vanessa. Evenimentul va avea loc luni, 12 mai, ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38). Alături de autoare, vor lua cuvântul Izabela Pănescu (realizatoarea emisiunii “Tinereţe fără bătrâneţe”, Ditta Depner (membră-fondatoare a Asociaţiei Mame pentru Mame) şi soţul autoarei, Raoul Pop.

 Considerând că aducerea pe lume a unui copil constituie cel mai important şi mai emoţionant eveniment din existenţa unui cuplu, autoarea a adunat asiduu, timp de peste un deceniu, informaţii care aveau să-i fie de folos în cursul sarcinii şi, ulterior, în creşterea bebeluşului. Deoarece, dincolo de teorie, le-a pus nemijlocit în practică, Ligia Pop doreşte ca pe această cale să le ajute pe tinerele care se pregătesc să devină mame, oferindu-le o mulţime de îndrumări.

În jurnal sunt descrise în detaliu etapele sarcinii, este etalată o paletă largă de sfaturi legate de o naştere uşoară, naturală şi fără dureri, precum şi relatări amănunţite ce acoperă primele luni de viaţă ale fetiţei nou-născute. Totodată, sunt trecute în revistă aspectele care au făcut mai facilă parcurgerea tuturor acestor perioade de permanente, uimitoare, schimbări fizice şi psihice.

Fidelă principiilor sale privind o alimentaţie sănătoasă, preponderent vegană şi axată pe crudităţi în starea lor naturală, autoarea nu omite prezentarea unora dintre reţetele sale preferate, furnizând nenumărate informaţii utile despre alimentele bogate în substanţe nutritive, acelea care îşi dovedesc adevărata valoare mai ales în cazul femeilor însărcinate şi al celor care alăptează.

Screen Shot 2014-05-05 at 17.13.25

Excelent ilustrată cu fotografii ale autoarei în diversele etape descrise, dar şi ale alimentelor şi produselor care i-au fost de ajutor, cartea se doreşte un ghid ce prezintă mai multe opţiuni, din care tinerele cupluri care îşi doresc un copil pot alege varianta care li se potriveşte – căci, aşa cum spune autoarea, „fiecare familie este unică în felul ei“, iar oricare mamă trebuie să se simtă liberă să aleagă ce crede că e adecvat pentru echilibrul, sănătatea şi armonia sufletească ale ei şi ale odorului său, aflat la primii paşi în viaţă.

Ligia Pop este raw food chef, gazda show-ului TV online „Ligia’s Kitchen“, organizează anual expoziţii raw food naţionale şi susţine demonstraţii culinare cu preparate de acest fel. A mai scris trei  cărţi pe această tema: Reţete vegane fără foc. Ediţia a IV-a, revizuită şi adăugită, Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi, Germeni şi Vlăstari: Surse de Sănătate şi Energie.