Începând de miercuri, 23 aprilie, în chioșcurile din toată țara va fi difuzată o nouă carte din colecția „Cărțile copilăriei” împreună cu Evenimentul Zilei: “Aventurile lui Sherlock Holmes”.

Având la bază povestirile poliţiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle, noul volum din colecţia Cărţile Copilăriei îi invită pe tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani să-l însoţească pe celebrul detectiv Sherlock Holmes şi pe tovarăşul său de încredere, doctorul Watson, în misunile de investigare şi rezolvare ale unor cazuri învăluite în mister. Alături de cei doi eroi ai cărţii, cititorii vor descoperi unde se ascunde rubinul albastru, ce era, de fapt, banda pătată, cine era misterioasa Irene Adler, ce l-a împins pe un tâlhar să spargă busturile lui Napoleon. Întâmplările relatate îi vor cuceri, îi vor intriga şi îi vor antrena deopotrivă pe copii, care se vor întreba permanent care va fi următorul pas al detectivului şi vor încerca să ghicească cheia care dezleagă fiecare enigmă.

Dincolo de desfăşurarea fascinantă a investigaţiilor, care par să respecte întru totul afirmaţia că adevărul e mai straniu şi mai captivant ca ficţiunea, tinerii vor putea să-l urmărească pas cu pas, prin ochii doctorului Watson, pe faimosul detectiv. Îl vor vedea şi-l vor îndrăgi pe bărbatul îmbrăcat ca un gentleman, înalt şi subţire, cu ochii săi pătrunzători şi aspri, cu nasul coroiat şi bărbia încordată, care analizează cu atenţie lucrurile din jur, strângând dovezi pentru rezolvarea cazurilor. Sherlock Holmes are darul de a observa lucruri mărunte, detalii nesemnificative pentru cei mai mulţi dintre noi, iar cu ajutorul lor, ghiceşte feţele din spatele măştilor şi reconstituie istoria personajelor pe care le întâlneşte. Citind povestirile care-l au în prim-plan pe Sherlock Holmes, copiii îşi vor cultiva talentul de mici detectivi, dar, şi mai important, îşi vor forma, după modelul detectivului, un fel de atenţie binevoitoare, atât de necesară în interacţiunile cu ceilalţi oameni.

Aceasta este una dintre mizele colecţiei propuse de Curtea Veche Publishing: de a-i ajuta pe copii să se familiarizeze cu personajele şi temele importante din literatura universală, de a-şi forma, prin intermediul lecturilor, aptitudinile de comunicare şi integrare socială şi, nu în ultimul rând, de a se construi ca oameni unici şi armonioşi.

Interstitial