poza frumoasa

La finalul anului 2013, Curtea Veche Publishing s-a bucurat să anunțe cele mai vândute titluri pentru 2013. Editura mulțumește cititorilor pentru un an plin de evenimente frumoase și urează tuturor un AN NOU BUN!

Editura a încheiat anul făcând bilanțul celor mai vândute titluri, printre care, pe primele 3 poziții, s-au numărat cunoscutele titluri de psihologie și dezvoltare personală „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman (autor ce a fost în România în luna septembrie), „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle, „Cum să te bucuri de viață și de slujbă” de Dale Carnegie. Pe locul 4 în topul preferințelor Cititorilor de Curtea Veche s-a plasat îndrăgitul roman “Scrisorar” de Mihail Șișkin, autorul rus care a vizitat Bucureștiul la invitația editurii, în luna octombrie. Pe locul 5 s-a clasat volumul „Gateste in 30 de minute cu Jamie” de Jamie Oliver.

Pentru că o parte importantă a misiunii Curtea Veche este și dezvoltarea literaturii de limbă română şi popularizarea scrierilor unor voci originale româneşti, în 2013 autorii români au fost în atenția cititorilor. Pe primul loc în topul vânzărilor s-a regăsit „Retete vegane fara foc” de Ligia Pop, specialistul în alimentație raw vegan. Pe locul 2 în opțiunile cititorilor se află volumul „Trei poduri peste lume” de Alteta Sa Regala Principele Radu, urmat de cea mai recentă carte a profesorului Adrian Cioroianu, „Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor”. „Privind inapoi prin fereastra bucatariei” de Dagmar Dusil, o carte ce îmbină memoriile autorei despre zona Sibiului și rețetele regionale delicioase și „Variatiuni pe o tema de Vater-Puccini”, colectia de interviuri savuroase cu Răzvan Petrescu, considerat cel mai bun autor de proză scurtă autohton s-au clasat pe locurile 4 și 5.

Și în 2014 Curtea Veche Publishing va continua eforturile de a crește piața de carte și inițiativele de încurajare a lecturii în rândul copiilor prin programul național de lectură “Cărțile Copilăriei”, bazat pe colecția cu același nume. Pentru a inspira tinerii cititori, programul presupune înființarea unor cluburi de lectură în școlile din țară, folosind o structură dezvoltată de pedagogi teatrali pentru a le arăta celor mici părțile cu adevărat captivante ale cititului. Mai mult, programul va sprijini accesul la lectură pentru copiii din mediile rurale defavorizate printr-o campanie de donații de carte.

Curtea Veche Publishing a încheiat 2013 mulțumind tuturor cititorilor, prietenilor și colaboratorilor pentru încă un an în care am crescut împreună.