roz townsend

 

Bună ziua, tuturor,

În momentul de faţă, avem acces la atât de multe informaţii despre diete, sănătate şi bunăstare în general, încât uneori devine greu să ne mai găsim echilibrul.

De exemplu, în tările vestice a început să capete amploare un curent prin care oamenii  încep să devină conştienţi şi atenţi la cantitatea de zahăr pe care o consumă şi la efectele pe care acesta le are asupra sănătăţii şi, în special, în favorizarea diabetului zaharat de tip 2.

Un punct de reper îl reprezintă  ultimele cercetări efectuate în cadrul University of New South Wales din Australia. Acestea sugerează că persoanele agresive, care sunt predispuse la accese de furie, pot ajunge să-şi gestioneze izbucnirile în situaţii cărora de obicei nu le-ar face faţă, consumând o cantitate mică de zahăr. Pe baza aceloraşi cercetări, se recomandă ca atunci când mâncăm dulciuri, sa ne folosim de mâna stângă, dacă suntem dreptaci, şi invers.

Domnul profesor Denson de la University of New South Wales susţine că „autocontrolul e asemenea unui muşchi, ceea ce înseamnă are nevoie de o sursă de energie.“  Zahărul este acea sursă de energie iar exersarea calmului  şi a controlului este de asemenea necesară, motiv pentru care  se recomandă folosirea mâinii la care nu apelăm de obicei pentru efectuarea gesturilor obişnuite. Denson a mai descoperit şi că prizonierii care consumă o băutură dulce, devin mult mai puţin agresivi.

Această cercetare este importantă pentru cei care doresc să aibă un control mai mare asupra vieţii lor şi să-şi  gestioneze impulsurile agresive.

Se pare, aşadar,  că vechea zicală „prea mult strică“ e foarte importantă când vine vorba de zahăr.  De asemenea, persoanele cu tendinţe de agresivitate ar trebui să acorde atenţie şi nivelului de zahăr din sânge înainte de a-şi da frâu liber pornirilor.