Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, începând cu ora 16.30, la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus va avea loc evenimentul de lansare a celui mai recent volum regal: “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, o carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. La eveniment vor participa AALLRR Principesa Margareta și Principele Radu ai României, Sandra Gătejeanu-Gheorghe şi Iren Arsene, Director Curtea Veche Publishing.

Margareta_Portretul PrincipeseiPornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare, despre studiile și experiența comunitară, despre viața de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.

„Margareta m-a impresionat mereu prin devotamentul faţă de cauza ţării sale, în clipele favorabile dezvoltării României, dar mai ales în momentele cele mai dificile din istoria naţiunii române. Cu o uşurinţă înnăscută, ea a reuşit să găsească dreapta măsură între valorile profunde ale naţiunii şi tradiţia Familiei Regale şi să le armonizeze în lumea de astăzi. Istoria i-a dat dreptate, în cele din urmă, Regelui Mihai şi Familiei Regale române. În vizitele mele în România, am fost impresionat să văd cum românii privesc instituţia regală drept un punct de reper de neclintit al identităţii naţionale, şi aceasta nu doar în trecutul, ci şi în prezentul şi viitorul ţării lor.“ Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei

Sandra Gătejeanu Gheorghe este directorul de protocol al Casei Regale a României, coordonând, în ultimii cinci ani, vizitele oficiale ale Familiei Regale a României în străinătate, dar şi călătoriile regale efectuate în România de membrii Familiilor Regale străine, păstrând legătura cu Casele Regale ale lumii, organizând evenimentele Familiei Regale şi gestionând relaţiile cu misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti, dar şi cu misiunile României din străinătate.