Curtea Veche Publishing vă invită vineri, 15 noiembrie 2013, la două evenimente organizate în Craiova în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu al României: lansarea volumului ,,Trei poduri peste lume” și prezentarea programului de lectură “Cărțile copilăriei”. Intrarea va fi liberă la ambele evenimente.

Astfel, la ora 13.00, la Teatrul pentru copii și tineret “Colibri” (Calea București, nr. 56, Craiova), Alteța Sa Regală Principele Radu va prezenta programul de lectură “Cărțile copilăriei” către elevii, părinții și profesorii ce vor accepta invitația la o astfel de întâlnire. ASR Principele Radu al României va vorbi despre importanța cititului și va prezenta programul de lectură alternativ propus de Curtea Veche Publishing prin colecția “Cărțile copilăriei”, o serie de repovestiri pe înțelesul copiilor ale marilor opere literare. Deschiderea evenimentului va fi făcută de doamna Adriana Teodorescu, director al Teatrului “Colibri”. DSC_1109

La ora 18.00, Curtea Veche Publishing va invită la o lansare a volumului ,,Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu al României. Evenimentul va vea loc în Sala “Filip Lazăr” a Filarmonicii “Oltenia” (Calea Unirii, nr. 16, Craiova). Oficiile de gazdă vor fi făcute de Vlad Drăgulescu, Managerul Filarmonicii. afis_Trei poduri peste lume_CraiovaAcest eveniment face parte dintr-o serie de lansări din țară și urmează celor ce au avut loc în Alba Iulia, Buzău, București, Arad, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca.

Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” a Principelui Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României.

Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

<<Este o lucrare apăsat subiectivă, dar prezintă o poveste de viață destul de neobișnuită. Mă simt obligat față de societate să vorbesc despre aceste lucruri. Sfertul de secol despre care cartea vorbește mi-a oferit o sumedenie de ocazii de a fi mândru de familia și de țara mea, precum și de timpul meu. (…) Aducerea între paginile cărții a acestor gânduri este și un fel de a mulțumi pentru tot ceea ce am primit. Un personaj de film spunea, acum vreo douăzeci de ani: “Ceea ce primești la naștere este un dar de la Dumnezeu. Ceea ce faci cu ceea ce primești este darul tău către Dumnezeu”. >> (ASR Principele Radu al României în Introducerea volumului apărut la Curtea Veche Publishing)