CASA-REGALA-A

 

Curtea Veche Publishing invită cititorii din Republica Moldova la două întâlniri istorice – prezentarea colecției de cărți “Casa Regală”, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României, în Chișinău și în Bălți. Evenimentele vor avea loc marți, 8 octombrie, la ora 17.30, la Biblioteca Universitară din cadrul Universităţii Alecu Russo din Bălți, în sala de lectură de Știinte Filologice – respectiv joi, 10 octombrie, ora 14.45, la Casa Uniunii Scriitorilor din Moldova (str. 31 August 1989, nr. 98). Prin cărțile realizate de Curtea Veche Publishing alături de Casa Regală a României, editura doreşte să prezinte universul regalităţii dintr-o altă perspectivă.

Colecția “Casa Regală” cuprinde albume cu fotografii din arhivele personale ale Familiei Regale, precum “Mașinile Regelui”, “Ana. Portretul Reginei” și “Anul Regelui”, care sunt o puternică mărturie despre viețile membrilor Casei Regale a României, completând imaginea unor personalităţi fascinante, cărțile fiind adresate tuturor celor care doresc să păşească, discret, pragul Casei Regale, descoperind pasiunile, obiceiurile, regulile şi viziunea celor care au devenit un simbol al României de azi.

Mai mult, seria cuprinde reeditări ale valoroaselor povești, cugetări sau poezii dăruite de-a lungul vremii poporului român de către Reginele sale, precum “Fluturi sărutându-se”, de Carmen Sylva, “Poveștile Reginei Maria a României”, scrise chiar de Regina Inimilor, cum era supranumită, sau “Poveştile unei Regine”, de Carmen Sylva.

Una dintre cele mai recente cărți apărute în colecție este scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României: “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României.

Curtea Veche Publishing este o editură cu capital privat, în întregime românesc, ale cărei titluri de ficţiune şi non-ficţiune acoperă o arie largă de domenii editoriale grupate în aproape 60 de colecţii. Aflată în permanenţă între primele cinci edituri din România, Curtea Veche publică anual între 150 şi 250 de titluri. Înfiinţată în 1998, editura a început prin dezvoltarea pieței literaturii de dezvoltare personal (Cărți Cheie), impunându-se apoi în ochii cititorilor români datorită colecţiilor debusiness, literatură motivaţională, educaţie financiară şi socială, segmente pe care este și astăzi lider de piaţă. Ulterior, editura şi-a diversificat catalogul prin colecţii acoperind diverse arii de interes: literatură universală contemporană (Byblos), terapie familială şi de cuplu (Familia la Curtea Veche), ştiinţe sociale şi politice (Constelaţii şi Actual), psihologie (Biblioterapia), sănătate şi nutriţie  (Să fii sănătos), cărți pentru copii, cărți de gastronomie etc. În ultimii ani, editura se remarcă în spațiul editorial autohton prin promovarea unor voci originale româneşti ce pot explica informaţii valoroase din domenii diverse în concordanţă cu specificul mediului din România.