Când ești mic, fiecare sărățică este un succes culinar. Duminică, 27 ianuarie, princhindeii s-au adunat pentru a-și dovedi talentul la atelierul de gătit „20 Mici Bucătari” organizat de Food Revolution România, prin ambasadorul Daniela Mișcov, alături de Curtea Veche Publishing și Casa Mărgărit.

Copiii au amestecat ingredientele pentru a face aluatul, pe care l-au rulat apoi conștinciios în două straturi mai groase. Au tăiat sărățelele și le-au așezat cu atenție în tavă. Rasul cașcavalului s-a dovedit a fi distractiv, așa că cei mici au acoperit sărățelele cu o ploaie de cașcaval și chimen.

În timp ce sărățelele se rumeneau în cuptor, Pisi și Șori, două personaje îndrăgite de cei mici, au spus o poveste despre dărnicie. Poveștii s-au alăturat Rilă Iepurilă, coana Vulpe, lupul, Moș Martin, Păienjenilă și broscuța Oac. Domnul Chimen, un alt personaj care a stat de vorbă cu cei mici, a dezvăluit cât de folositor este el pentru o alimentație sănătoasă.

Proaspăt scoase din cuptor, sărățelele au fost delicioase.

Atelierul de gătit „20 Mici Bucătari” se desfășoară lunar la Casa Mărgărit și este adresat copiilor între 3 și 10 ani. Food Revolution România alături de partenerii săi își propun să ofere celor mici educație culinară, îmbinând arta gătitului cu o poveste.

„Food Revolution” este o mișcare internațională inițiată de Jamie Oliver pentru încurajarea unei alimentații sănătoase. Pe 17 mai va avea loc „Food Revolution Day” un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver menit să inspire și să educe oamenii  pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.

Mulțumim tăticului Sorin Mihalache pentru aparatul de fotografiat.