De la idee la bani. Ediţia a II-aCartea “De la idee la bani” de Napoleon Hill a fost declarată una dintre cele mai citite 10 cărți ale lumii din toate timpurile, în topul realizat recent de criticul literar James Chapman, publicat pe squidoo.com.

Volumul ocupă locul 9, iar una dintre considerentele clasamentului a fost numărul de exemplare vândute. De la idee la bani este cea mai celebră lucrare a lui Napoleon Hill și a fost publicată pentru prima dată în martie 1937, în timpul Marii Crize Economice. Primul tiraj, de 5 000 de exemplare, s-a epuizat în numai şase săptămâni. Următoarele 10 000 de exemplare, la fel. Până în 1970, la moartea autorului, cartea se vânduse în 20 de milioane de exemplare. De la idee la bani şi-a păstrat statutul de bestseller chiar şi după 70 de ani de la publicare — după cum a consemnat Business Week Magazine —, fiind, şi azi, emblematică pentru sectorul literaturii motivaţionale. Alături de acest titlu, la Curtea Veche Publishing au mai apărut, de acelaşi autor, Secretul bogăţiilor (2007) şi Puterea de convingere (2006).

Mai mult decât o lucrare motivaţională, cartea este o referinţă biografică şi istorică, relatând viaţa, mediul şi filozofia de succes ale lui Napoleon Hill. Cea mai mare valoare a acestei cărţi nu constă numai în succesul financiar. Poate ajuta pe oricine să primească ceea ce îşi doreşte de la viaţă. Volumul a întregistrat vânzări de 30 de milioane de exemplare la nivel mondial și a fost publicat în limba română la Curtea Veche Publishing în 2011.

Sursă ştire: jurnalul.ro.